Fernandina Beach, FL

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 15 Apr 2008 21:50
30.40.22n 81.27.99w
Nå har vi dratt fra det vestligste punktet på reisen vår. Vi forlot Jacksonville i formiddag, og tøffet nedover St. Johns River.
Siden vi var helt sikre på at vi ikke gikk under bruene i Intra Coastal Waterway i "hav-modus" fikk et lyst hode en idé. Kanskje vi kommer under om vi plukker ned alt dilldallet i mastetoppen..
Som sagt så gjort.
 
 
Opp i masten med Leatherman i lomma, og demontere lanterne, windex, vindmåler, og antenner.
Mon tro om vi er under 65' nå..
 
Studier av kart kunne fortelle oss at vi kunne gå ganske langt oppver kanalen uten å møte på noe skummelt. Med dette i tankene satte vi igang varmerne (kalt her i Florida..) og gikk til sengs.
I morges kalte vi opp broen i Jacksonville og la i vei.
Da vi kom ned til der waterway'en krysser elven svingte vi til venstre, og fikk åpnet den neste broen.
 
 
Greit med åpning "on demand".
 
Det er ikke som hjemme dette her. En trang blanding av elv og kanal snirkler seg gjennom et frodig landskap. Dybden varierer veldig, og ofte er den ikke på mer enn det vi trenger for å flyte. Vi fikk testet at de ikke mudrer serlig langt utenfor leden, men det var bare å kjøre litt bakover så fortsatte vi.
 
Etter 3 timer kom vi til den broen vi hadde vært spente på. Alle faste broer på Waterway'en er på 65' og vi håpet vi ikke var høyere enn det.
 
 
Går dette bra..?
 
 
Javisst! Men stor klaring var det ikke. Måleren på siden av broen viste 66,5 fot da vi passerte. Vi prøver ikke dette på høyvann!
 
 
Siden vi fikk neglesprett av de 17,5 gradene det var i dag, lekte vi motorbåt og satt opp teltet. Da sitter man naturligvis og styrer båt. Kanskje jeg skal kjøpe et lite ratt med knotter..?
 
 
Amanda var kartleser med en bok vi fikk av et amerikansk par vi møtte på Union Island.
 
 
Det er mye "tungtransport" på kanalen. Her passerer en oss i et trangt parti.
 
 
Ellers er det masse å se på. Naturen er flott, med sumplandskap og skog.
 
Nå ligger vi i en marina i en liten by. Skal i land og sjekke fasilitetene straks.
 
Finn A.