Dag 6, Silkeføre

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 3 Jun 2008 14:53
40.55.63n 46.20.59w
Nok en dag er gått. Tiden går fort. Vi har hatt fantastisk seilføre! Solen skinner, og det er varmt og godt. Om natten er det ca. 20 grader, og mer om dagen. Akkurat nå blåser det 10-12ms og vi gjør god fart. Vi har vært litt inn og ut av strømmen, noen ganger får vi "returen" og har litt motstrøm, men stort sett har vi hatt medstrøm. Vi ser det både på badetemperaturen, og farten. Trykket har steget, og vi har ikke sett noe til det lavtrykket som skulle komme i dag. I natt var det litt nedbør rundt omkring, men det var mest fuktig luft som hadde klumpet seg litt, og ikke noe mer enn det.
 
Det er nå 1839nm igjen til punktet vårt.
 
Vi har sett masse delfiner. En hval viste oss halen sin i går, og fuglene henger med. Det er store delfinflokker som lager grønne striper om natten.
 
Ombord er stemningen svært høy. Det er gøy å seile, og til tross for litt sjø går det rett og fint fremover. I går seilte vi med to spridde forseil og storseil. I dag har vi genua og storseil i le. Rom slør er behagelig. Vi stresser ikke med noe. Georg Auto styrer, og holder retning i forhold til vindvinkel. Det gir best komfort, og vi slipper å trimme seil.. Om vi går litt ut av kurs er det stort sett en eller annen som gjør noe med det. Vi gidder ikke mase for mye med noe.
Nettene er behagelige. Georg kjører, og vi holder utkikk. Vi har funnet en vaktordning som fungerer for alle. Jeg tar første nattevakt, Yorgen den neste, og Kjetil kommer på like før det blir lyst og sitter utover formidagen. På den måten får alle sovet nok, og fungerer uten å bli slitne.
Vi har stilt klokken én gang. Stiller når vi passerer tidssonene. Da kommer vi frem uten jetlag..
 
Finn A.