Anfi Del Mar

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 27 Oct 2007 18:58
27.46.276n 15.41.692w
Vi kom frem til Anfi Del Mar på Gran Canaria ca. kl. 1530 på onsdag. Turen fra Lanzarote gikk veldig greit, til tross for at det var kjedelig å måtte kjøre motor.
Da vi kom frem var vi litt i tvil om hvor vi skulle legge oss. Det er en temmelig stor bukt utenfor Arguineguin hvor det også er en marina. Vi kjørte til enden, og så at det var et flott anlegg innenfor med blandt annet strand som vi kunne tenke oss å prøve.
Vi konstaterte at det er dårlig holdebunn her. Vi trengte 3 forsøk før vi fikk ankeret til å sitte sånn nogenlunde. Ettersom det er helt åpent sydover er vi ikke interessert i å ikke ligge trygt. En tur ned for å sjekke ankeret viste at det er løs gjørmebunn her. Ankeret ville ikke grave seg helt ned i dette, og det er for løst til å holde noe særlig.
Thea ankret også opp, og vi bestemte oss for å bli værende. I går blåste det opp noe fra syd, og vi måtte finne nytt feste. Etter 2 forsøk satt ankeret med pådrag på 2000rpm i bakk. Det får holde. Thea fikk heller ikke så godt feste som ønskelig, og et Fortress anker ble rodd ut. Nå sitter de godt fast.
Selvfølgelig dreide vinden på nord igjen, men det er bare bra siden vi da er i le av hele øya.
 
 
Thea ankommer Anfi Del Mar.
 
Mariela valgte å gå inn i den lille marinaen i forbindelse med anlegget her. Der ligger de enda. Vi fikk et lite besøk av Thora, som var ute i et lite ærend på torsdag. De kjørte bortom og oppdaterte oss på deres anliggender.
Otium, som hadde fulgt med fra lanzarote, gikk til en annen marina, men kom hit igjen i går og ligger nå på svai ved siden av.
Vi fikk også besøk av Maggie fra Oslo i går. De gikk til neste havn for natten.
 
Stedet her kryr av nordmenn. Det er et enormt hotell kompleks med butikker, restauranter og alt tilhørende. Det er veldig forseggjort her, med parkmessige anlegg og strand med importert sand.
Den største plagen vår er alle vannscooterne som kjører som gærne rundt båtene våre. Den værste kjøringen står personalet for når de med stor entusiasme gjeter gjester som har leid tråkkebåter utenom imaginære linjer som ikke må krysses.
 
 
Utsikten fra Smily IV.
 
 
Utsikten fra Anfi Del Mar, med Arguineguin oppe til venstre. Smily og Thea for anker.
Dæ'kke så plagsomt her!
 
 
 
Inne på området, innenfor stranden og den lille marinaen.
 
Puerto Rico er bare noen få minutter unna med taxi. Det kan være praktisk av flere grunner. Blandt annet når ikke navngitte medlemmer av mannskapet tidlig i 40-årene knekker en tann. Et raskt søk på internett, og en telefon, resulterte i en omgående avgang retning Dr. San Martin ved siden av det store shopping centeret i Puerto Rico.
Dette viste seg å være en svært effektiv utøver av det odontologiske fag. En undersøkelse på ca 7,5sec, en rask godkjenning av metode og pris, og deretter en behandling som involverte 4-hender, anestesi med mint-smak, during i hodet, skruer og muttere med tannfarge, kommandoer på spansk, bit sammen, spytt ut, og gå og betal.
Aldri har smilet til skipperen vært mer blendende...
 
I går kveld var vi invitert med på bryllupsdags-middag med Thea og Mariela. Heidi og Øivind hadde 7-års bryllupsdag. Middagen ble holdt i en flott gourmet restaurant på nabohotellet. Den ene retten etter den andre ble båret inn, og inntatt med ærbødighet. Barna fikk spesiell oppmerksomhet, og tilogmed lov til å bade i bassenget i pausen mellom rettene.
 
 
Akkurat nå kom det inn en norsk båt vi ikke har sett før. Dette må undersøkes.
 
 
 

Finn A. Bostad