Dag 12, Mye og lite

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 9 Jun 2008 14:51
47.36.81n 24.43.22w
Etter at kulingen ga seg i går kom vindstilla. Det er ikke så gunstig utvikling, men normalt. Med den sjøen som hadde bygd seg opp ble det rulling og slåing i seil. Vi gjorde lite fart i mange timer. Da kvelden kom startet vi motoren, og slo opp teltet. Tenkte det kunne være greit med en slapp natt etter den forrige med litt mye action. Men, etter et par timer kom vinden tilbake. Vi har nå seilt i 18 timer på slør med fulle seil og holdt god fart. Desverre har det løyet nå, og vi regner vel med vindstille etterhvert.
 
Det er deilig og avslappet ombord. Vi har alt vi trenger, og kjeder oss ikke. En gang i bland forteller barna meg at nå er det delfiner rundt båten. De hører skvaldret til delfinene gjennom skroget. Selv, når jeg sitter ute om natten, oppdager jeg de ved at jeg hører pustingen rundt omkring. De grønne pilene slutter aldrig å fasinere.
I går kom det en stor flokk med noen andre skapninger. Vi tror det var en gjeng med hvaler. De var større, og litt annerledes enn de vanlige delfinene. De beveget seg saktere, og pustet mye tyngre. Amanda slo opp i boken, og fant en art hun mente stemte.
 
Nå er det bare 809nm igjen til punktet i kanalen. Jeg tror vi fortsetter.
 
Finn A.