Dag 18

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 13 Dec 2007 15:31
Hallo!
Jeg sendte opp mail både til ARC med posisjon, og oppdatering til Blog'en i går. Men, det kom vel ikke frem da..
Vi har hatt nok et huskete døgn. Det har blåst friskt. 12-15 ms, med kast opp til 17. Nå er sjøen større enn den har vært på hele turen. Nesten som man ser på film. Heldigvis har vi bare ca. 6 timer igjen!!
 
I går gjorde vi forandringer i seilføringen. Vi gikk en rask tur opp i vinden i mellom de største bølgene, og fikk ned storseilet. Deretter heiste vi kutterfokka, og satte den på den nøye avpassede forhenværende spinnakerbommen, nå kutterbommen. Genuaen er på samme måte spridd ut med den andre bommen, på den andre siden. Dette gjorde at vi kunne sette kursen direkte mot mål uten å være redde for ufrivillig jibb. Båten ble også mye mer retningsstabil på  brytende sjøer. Vi har nå kunnet ha mer seilføring og større fart enn vi hadde med storseilet oppe.
Om natten ser man ikke de største sjøene. Ikke kjennes de så godt heller. Det man merker er de mindre som bryter på toppene av de store. Båten har gått snorrett, og Georg Autopilot har styrt med lette fine bevegelser i hele natt. Akkurat nå er sjøen derimot blitt så grov at vi passer nøye på.
 
Vi regner med å se land om et par timer. Når ankerdrammene, rom og cola'n og etterslep på 18-dagers øltørke er fortært, forbrent og organismen er nullstilt, kommer det sikkert noen bilder på blog'en...
 
Finn A.