Brighton

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Fri 13 Jul 2007 23:19
50.48.628n 00.05.979w
Vi kom til Brighton kl. 1830 lokal tid. Fikk oss en plass i marinaen, som har den dyreste havneavgiften jeg har vært borte i. Her burde norske marinaeiere kunne lære et og annet..
Heldigvis er det gratis wi-fi, så jeg har bra oppkobling.
 
Turen over kanalen gikk veldig greit. Det var et fantastisk vær. Vindstille og strålende sol. Den delen av kanalen vi krysset har ingen grunner, og det eneste er den enorme trafikken med store skip. Heldigvis er de stort sett i separasjonssystemet, og derfor lette å forutsi. Igjen, med radar er det ikke annet enn litt bryderi å snirkle seg igjennom.
 
Det er store tidevannsforskjeller her. I følge dokumentasjonen skal det være bra med dybde selv på lavvann inn i havnen. Det var det ikke.. Heldigvis er det myk bunn. Litt tilbake, og litt til siden, så var vi inne.
 
I morgen blir vi her i anlegget. Det er fantastisk flott. Masse butikker og restauranter, kino, kasino, Mc Donalds osv. Jeg skal en tur til seilmakeren for å få laget et nytt baby-stag, og sydd litt på en genua som har blitt filleristet litt mye.
 
 
Man kan vaske tærne i den engelske kanal,
 
 
styre båt og lese,
 
 
spille på pc'en,
 
 
eller ha kjøkkentjeneste underveis.
 
 
Her krysser vi separasjonssystemet bak tre skip.
 
 
På dette bildet av radarskjermen er vi i ferd med å krysse østtgående felt av systemet. Til babord (altså de som har passert oss) ser vi tre mål, til styrbord to, et foran oss, tre i sonen i mellom retningene, og en masse skip kan skimtes i vestgående felt.
Da er det godt å ha en god bok å lese i...
 
 
 

Finn A. Bostad