Little Creek

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 26 Apr 2008 02:57
36.55.36n 76.11.18w
Vi hadde en stille tur rundt det beryktede kappet, Hatteras. Til og begynne med blåste det ca. 6ms rett i mot, men utover kvelden løyet vinden helt. Temperaturen var behagelig (vi har vent oss til litt lavere temperaturer, og 15 grader på nattevakten kvalifiserer ikke lenger til lue og votter).
Den første delen av turen var vi inne i en strøm av varmt vann som tar fart her, og setter over til Europa. Vanntemperaturen var 22 grader, men da vi kom innimellom bankene ved Hatteras sank den til 16.
Vi gikk inn i Chesapeake Bay ca. kl. 1530, og var inne i Little Creek kl. 1630. Ligger nå i en marina der.
 
 
Her ligger Thea og Smily for anker utenfor Beaufort.
 
 
Thea hadde lite vann, og Truls rigget opp bimini'en som vannoppsamler. Dinghy'n til Smily hadde hengt bakpå en stund og innehold bøttevis med regnvann som ble helt oppi oppsamleren.
 
 
Grumsete vann, men temperaturen var ikke så gal til å inspisere båten under. Våtdrakt hjelper jo også.
 
 
Ca. 20nm fra land kom denne karen og hilste på. Først var den sliten og ville bare slappe av, men så ble den stadig mer dristig. Den hoppet rundt på båten, og på oss. Da den tok seg en tur inn i forpiggen for å slappe av på senge ble den vennlig men bestemt bedt om å forlate stedet gjennom takluken. En rask flytur senere, og så var den igjen sammen med oss i cocpit.
 
 
Barna er flinke til å få tiden til å gå underveis.
 
 
Han der Georg som bor i Washington, har sørget for at den amerikanske ungdommen har flotte båter å dra på tur med. Da vi var underveis hørte vi US Coast Guard gi beskjedom at det var noe militært på gang. Når vi kom til innseilingen til Chesapeake møtte vi det ene skipet etter det andre.
 
 
Her passerer vi en hval med titanhud. Fint fartøy å dra på tur med om man skulle finne det for godt å utslette et land eller to. Vi møtte en til lenger inn i bukten.
 
 
Denne ba om en sikkerhetssone på 500 yards.
 
Marinaen vi ligger i er rett ved siden av en stor marinebase. 50m fra oss ligger det massevis av landgangsfartøyer, og det er masse annen militær aktivitet. Vi fikk også gleden av å høre rosignalet bli spilt av over høytaleranlegget på basen.
På den andre siden av bukten ligger treningsleiren til Navy Seals. Det ligger en vaktbåt og passer på at ingen kommer for nærme.
 
Ellers er det ca 15 miles til Norfolk. Kanskje vi tar en tur dit i morgen. Vi har betalt her i to netter, men været skal vist bli dårlig fra søndag, så kanskje det blir lenger.
 
 
Finn A.