Graziosa igjen

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sun 30 Sep 2007 20:31

Forstår at den jeg la opp i går var blank, så her er den, pluss litt til på slutten.
 
 
Vi kom frem til Graziosa i går morges. Endelig er vi på Kanariøyene!
Vi ligger i en marina på en øy som definitivt IKKE er turistifisert. Her er det ikke gater, men bare sand mellom husene. Det er et par restauranter, og en butikk. Marinaen har ikke vann og strøm, men hva gjør vel det når ikke havnesjefen gidder å ta betalt..
 
Det er masse langturseilere her. I går kveld var det "happy hour" på moloen, arrangert av en Australsk båt.
 
Barna hadde salg av hjemmelagede smykker.
 
 
De tjente seg 20€. Kjempefint!
 
Det er masse flotte strender. Barna koser seg..
 
 
Oops, jeg fikk vist med noen toppløse damer i bakgrunnen...
 
Under vann er det masse fisk som beiter. De beiter også under båten vår. Lager masse rar lyd som vi først ikke skjønte hva var.
 
 
Nå er det Bacalao i Minerva. Taco i kveld!
 
Søndag.
Vi dro i dag bort til en flott bukt omkranset av sandstrender. Det er 15 andre båter som ligger her akkurat nå. I Marinaen på Graziosa var det skikkelig sosialt. Første kvelden var det "Happy Hour", og alle ble kjent med alle. Vi har blitt kjent med masse langturseilere fra mange land. Mange har "kastet loss" for godt. De har solgt hjemmet, og mange har bodd seg til i båten før de har lagt ut på de lange turene.
Veldig mange forskjellige mennesker. De fleste er eldre enn oss, men det er også noen med barn. Vi var tre norske båter i havnen: Manjana, Minerva og oss. Vi slo følge med Minerva til dette stedet, og barna storkoser seg i hverandres selskap.
 
Anders har så smått begynt å svømme inne på stranden, og vi andre er mer under vannet enn over. 23 grader, og kjempeklart. 
 
Regner med at vi bruker noen dager her på svai. Det er øde, sandstrender, varmt, klart vann og masse hyggelig mennesker. Kort sagt akkurat det man drømmer om på langtur! Kanariøyene har vist seg å være mer enn bare turisthoteller langs strendene så langt.
 

Finn A. Bostad