Måneskinn

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Fri 28 Sep 2007 01:59
29.48.192n 13.56.634w
Nå er det bare 40nm igjen til vi er ved Grasiosa.
Klokken er 1:40 på natten, og det er nydelig måneskinn. På dagen i går løyet vinden, og bortsett fra en ganske langvarig regnbyge som ga endel vind, har det ikke vært særlig å seile i. Motoren har fått kjørt seg siden kl. 12.
Vi har fått opprettet VHF kontakt med Minerva, og vi kan også se dem et stykke ute på siden av oss.
 
På både Navtex og VHF er det masse beskjeder om en trebåt med personer ombord i drift i nærheten av Lanzarote. Vi er ikke særlig interessert i å møte dem, ettersom sjansen er stor for at det er en båt tungt lastet med en rekke afrikanske kjærnefamilier på tur mot det lovede land. Sansynligheten for at de er mer enn middels interessert i å møte en norsk seilbåt med mat, penger og en motor som virker, er stor. Oppfordringen fra spanjolene går da også ut på å melde fra om man ser dem, ikke noe annet. Denne type meldinger har vi mottatt på Navtex helt siden vi begynte å motta fra Kanariøyene da vi var syd i Portugal. Det er åpenbart ikke helt uvanlig at det finnes mange også av denne typen turister i farvannet.
 
Vi kommer frem omtrent når det blir lyst. Det er beregnet ut i fra et ønske om ikke å friste lykken inn i en sparsommelig utstyrt havn i mørket.
 
Vi gleder oss til å komme til en øy hvor det er sandstrender. På Madeira er de få som finnes fylt med svart sand. Vi regner også med at det er minst like bra vær på vår nye destinasjon.

Finn A. Bostad