Slaraffenliv

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 6 Sep 2007 16:03

Vi er enda godt plantet til den flotte, godt synlige, sandbunnen her i Porto Santo.
Dagene går med til å ha skole, spise, bade, kjøre litt jolle, og treffe de andre langturseilerne som ligger her.
For et par dager siden kom det en svensk båt med barn, og det er selvfølgelig stas for både store og små. Akkurat nå har vi besøk av barna, mens de voksne er og handler.
 
I går dro vi til en fargehandler i byen og kjøpte maling til å male logoen vår på den store muren i havnen. Det er hundrevis av andre som har gjort det før oss. Inntrykket er at omtrent 25% av de er norske, og nesten like mange svenske.
 
 
 
Vi gikk også for å sjekke ut. De siste dagene har vi hørt mye rart. Noen av de som har gått for å sjekke ut har blitt forelagt en regning på opp til 150€ for å ligge på eget anker! En norsk båt fikk beskjed om at de måtte dra på kvelden for ikke å måtte betale 130€ neste morgen. Noen av de andre har bare blitt ønsket god tur, uten krav om betaling. Det kan nesten virke som det er noen som sper på inntekten ved å dikte opp en avgift for de som ikke er inne i havnen.
Vi gikk til de offisielle representantene, og ikke til havnemyndighetene, og ble ønsket god tur og ikke noe mer. Fint for oss.
 
Barna bader mye. Amanda og Linnéa har blitt kjempeflinke til å snorkle, og svømme under vannet.
 
 
Linnéa husker en gang hun satt i bøtte.. Skulle så gjerne vært liten igjen..
 
 
Få'kke plass..
 
 
Fikk plass..
 
I morgen formiddag drar vi videre. De andre har allerede dratt til Madeira. Det er en ny fin havn helt nord-øst. Skal være riktig så bra, men langt fra alt.
Har fått SMS om at en prutteprosess er igangsatt, med trussel om kollektiv avgang om ikke prisen blir satt ned fra 40 til 25£ /døgn
Fint om de lykkes, men vi kommer vel til å stikke innom likevel.
 

Finn A. Bostad