Leixoes

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 9 Aug 2007 22:29

41.11.158n 08.42.297w
I går forlot vi Vigo og seilte til Leixoes. Det gikk kjempefint, i fin vind. Det er typisk for denne kysten at det om sommeren er nordavind. Det kalles "Portugal Passaten".
Vi seilte nesten hele dagen med vinden rett bakfra, og med spridde seil.
 
 
Smily IV seiler sin egen sjø.. Hvor er alle sammen..?
I 8-10ms gjorde vi fin fart.
 
Turen til Leixoes tok 9 timer. Vi seilte faktisk fra andre båter. Ikke værst med våre 18 tonn.
 
 
Amanda og Mamma brukte tiden til å polere overbygget.
 
 
Linnéa lagde Pizza når vi hadde lagt til,
 
 
og Lettmatrosen lagde pene ruller av fortøyningstauet.
 
Selve havnen her er ikke veldig koselig. Det er midt i et travelt havneområde, med lossing og lasting av store skip rett ved siden av. Dette er en døgnkontuerlig prosess. I tillegg ble vi vekket da han med gravemaskinen bestemte seg for å deljæ løs på steinsettingen innerst i havnen kl. 0700. Det gjør han sikkert i morgen også.
Ettersom vi er kommet så langt syd at papirarbeid er veldig viktig, ble vi praiet av en vakt i morges med beskjed om å innfinne oss på kontoret med skipets papirer, og mannskapets pass. Heldigvis var det en dame på kontoret med et utrolig håndlag med kulepennen som tok seg av de 4 kopiene som skulle fylles ut med alle mål og data på båten, og oss. Koster bare 22€ pr natt.
Etter å ha kommet tilbake til båten var det Policia Nautica sin tur til å komme med mange av de samme spørsmålene, og fylle ut papirer. Dette ble utført av en meget hyggelig politimann (tungt bevepnet). Han mente at siden det var så mange trær i Portugal gjorde det ikke noe å bruke de til papirer. Og foresten; egentlig skulle vi ha betalt en "tax" utregnet etter lanterner, HK, master osv, men siden vi sikkert ikke skulle til by'n brydde ikke han seg noe om det.
 
Men, vi skulle til by'n..
Tok en taxi til Porto, og gikk litt rundt i et ikke så sjarmerende sentrum. Så gikk vi til gamle-byen. Der var det vesentlig mer spennende.
 
 
Her er barna og klatrer på en statue oppe på det høyeste punktet ved det gamle administrasjonsbygget for Porto. Påbegynt på 1400-tallet.
 
Vi gikk i de gamle "gatene" ned.
 
 
Merkelige greier. Masse trapper innimellom gamle hus. Veldig bratt.
Vi kom ut nede ved elven. Der var det mange restauranter, og liv. Fryktelig varmt var det og.
 
 
Her kjøpes det kunst av en lokal kunstner som sa "takk så mye" da vi betalte.
 
 
Den samme utsikten som på bildet vi kjøpte.
 
Det var så varmt at vi tok en taxi til et stort kjøpesenter.. Der fikk vi avkjølet oss, og Anders fikk klippet håret.
 
I kveld har vi gått en tur i nabolaget. Det er forsåvidt sjarmerende her, tatt i betraktning at det ligger rett ved siden av en stor havn.
 
 
 
Det er en stor flott strand på den andre siden av moloen (det er også på den andre siden av byen). Der regner vi med å være i morgen. Det er også en lang strandpromenade som vi kan bruke til rollerblades, og sykling.
Vi har det jo ikke travelt, så en dag til blir helt ålreit.
 
 

Finn A. Bostad

finn {CHANGE TO AT} smily4 {DOT} no

sat. tlf: +8816 315 29551