Muros

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 28 Jul 2007 21:10
42.46.864n 09.03.420w
I dag har vi seil i flott vind og et nydelig vær utenfor kysten ned til Muros. Vi passerte Cap Finisterre, som er Spanias vestligste punkt.Der går kysten litt syd-østover nedover mot Portugal.
Muros er en liten fiskerlandsby inne i en av fjordene her i Galisia. I følge Pilot Guiden fra Royal Cruising Club er dette en del av Galisia med mer turisme, og tegn på fremgang. Sikkert en fin avveksling fra Camarinas.. Vi har ikke vært i land enda. Vi ligger på svai, og har badet fra båten, og spist middag. Nå spiller de andre Monopol, og jeg sitter ute og koser meg i 26 grader kl. 21:45 på kvelden.
I morgen ligger vi vel her hele dagen. Det er ikke noen storby, så det er nok ikke så mye å finne på av by-aktiviteter, men de har masse strender rundt om.
 
 
En av strendene i Camarinas hvor det lå mange andre enn oss på svai.
 
 
Ungene leker på akterdekket mens vi seiler i frisk bris rundt Kapp Finisterre.
Da vi rundet kappet var vinden en liten stund oppe i 14ms. Ikke noe problem med fulle seil når vi seiler i medvind.
 
Det er sterk sol, og varmt. vi smører oss med faktor 40, men det har ikke hindret oss i å få en veldig fin oppfriskning av brunfargen fra juni hjemme i Vollen.
 
Det er ikke den helt store utfordringen å navigere i disse farvannene. Åpenbart er det andre som gjennom tidene har hatt større problemer, for en stor del av de grunnene som er markert på plotter'n er vrak. Holdebunnen for ankeret er stort sett god, men vårt Delta anker liker sand bedre enn gjørme.
Jeg var ikke klar over at det er så utrolig mange ankringsplasser skjermet for alle forhold i dette området. Det er slett ikke nødvendig å ligge i dyre marinaer. Vi synes i tillegg at det er vel så koselig å være for oss selv, og ikke ligge midt inne blandt støy og andre båter.
 
 

Finn A. Bostad