Aldernay

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Wed 18 Jul 2007 15:15
49.43.538n 02.11.619w
Brighton er en havn jeg på det varmeste kan anbefale. Det er en kjempestor havn med alle fasiliteter. Vi fikk reparert både babystag og genua på en flott båtbutikk/seil og riggeverksted.
Skikkelig ferieby. Rent og koselig.
Vi dro fra Brighton kl. 16:15 mandag kveld. Det blåste som vanlig i mot. De første timene gikk det an å motorseile, men så snudde vinden midt i mot. Opp til 10ms hele natten. Vi holdt god fart gjennom bølgene. Ettersom strømmen gikk varierte farten mellom 5-11kt. Masse trafikk i kanalen, og mye bygeaktivitet.
Kom frem til Aldernay kl. 06:30.
Ettersom vi slo fast at det helt sikkert var kveld ett eller annet sted i verden, bestemte alle vaktpliktige mannskaper med stemmerett at det var på tide med en ankerdram.
Deretter ble det noen timer på øyet.
 
Vi hadde forskriftsmessig heist Q-flagget, og ca. kl. 09 ble vi vekket av kombinert havnesjef/toll/imigrasjon. Det var ikke noe problem, og ettersom vi lå på eget anker ble det bare 2£ i avgift. Papirer ble fylt ut (ingen spøk å bevege seg utenfor EU..) og levert.
 
Når vi utpå dagen fikk jolla på vannet freste vi bort til en norsk båt som lå lenger inn i havnen. Vi avtalte å møtes til middag med en familie på sommerferie med lånt båt.
 
Kjempevær!
 
Barna tok en tur på  stranden, mens de voksne fortsatte med øldrikking på den lokale pub'en..
 
 
Aldernay er en av de litt mindre kjente kanaløyene. Gammel bebyggelse, og rolig tempo. Ca. 2000 innbyggere.
Trygg havn hvor man ligger enten på eget anker, eller på en av de mange bøyene som er lagt ut. Eneste negative er at det er åpent mot nord slik at det er endel svell. Vi duver godt her vi ligger. Det har blåst 10-12ms hele dagen. Heldigvis er det god holdebunn.
 
Onsdag setter vi utpå for å krysse Biscaya. Vi kommer til å bruke 3-4 dager om alt går som planlagt. Jeg kommer til å oppdatere en gang i mellom.
 
 

Finn A. Bostad