Godvær

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 29 Jun 2009 02:34
60.10.74n 03.42.22e
Etter 2 1/2 døgn på Shetland i et unormalt flott vær var det tid for hjemtur. Med det mildt sagt merkelige LYS-tallet Smily IV har blitt tildelt hadde vi ikke sjans til å rekke til mål på makstiden. Værmeldingen fortalte oss at vinden skulle være stort sett forfra, og med en styrke varierende fra ikke'no til litt. Det er ikke nok til at vi så noe håp i å komme frem før sent mandag. Vi bestemte oss derfor å dra fra Lerwick kl. 0600 og sette kursen mot Bergen på egenhånd. Synd når vi først var der, men været kan vi ikke gjøre noe med.
 
De siste dagene har vi fulgt folkelivet på Mainland Shetland på nært hold. Det virker som alle øyas 22000 innbyggere var samlet til festivitas i byen. På havneområdet var det satt opp telt med lokale næringsdrivende som solgte forfriskninger og mat.
På lørdag var det en stor parade med mange forskjellige temaer. Det kan virke som innbyggerne på Shetland ikke helt har skjønt at de ikke er vikinger, men derimot ble invadert og erobret av vikingene. Et gjennomgangstema i paraden var nettopp vikinger med flotte drakter.
Med det svært sjeldne været som har vært er det i hvertfall sikkert at det ligger tusenvis av nystekte skotter og jamrer seg i søvn, etter å ha eksponert sine skummetmelkhvite lemmer for den livgivende solen vi var velsignet med under vårt opphold i Shetlands hovedstad.
 
Vi regner med å være fremme i Eidsvåg ved 11-tiden på mandag. Etter klargjøring av båten for et par uker med stilleligging, setter vi kursen hjemover. Neste gang Smily IV forlater havn er det med familien ombord på årets sommerferie. Denne gang på vestlandet, og rundt kysten mot Oslofjorden.
 
Finn A.