Tyskebukta

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sun 1 Jul 2007 09:32
54.03.950N 07.02.887E
Vi gikk ut fra Esbjerg kl. 20:00 i går kveld. Det hadde løyet til 10ms. Når det har stått på med vestavær inn mot grunnene ved Esbjerg en stund blir det krappe sjøer på vei ut den trange leden. I tillegg hadde vi 2kts med strøm, og motvind. Det slo litt, men det varte ikke så lenge.
Før vinden forsvant hadde vi strålende seilforhold.
Ca. kl. 23:00 startet vi motoren og motorseilte sydover. Planen var å gå rett vest av Helgoland for å få glede av den varslede sønnavinden på paralell kurs vestover.
Kl. 08:00 kom vi til det første trafikkseperasjonssystemet. Tyskerne har ikke sansen for båter som roter seg inn i det uten å følge reglene. Det betyr at om man vil unngå å bli stanset av den tyske kystvakten og bøtelagt store summer, må dette krysses nøyaktig vinkelrett.
For oss betød det motor rett mot 8ms sønnavind.
Omtrent midt i sytemet måtte jeg på dekk og rydde unna babystaget. Det røk tvers av i terminalen. Satte kutterstaget mens kubikkmetere med grønt vann fosset rundt meg.
Nå seiler vi med god fart i 9ms vestover mellom trafikksystemene.
Har enda ikke helt bestemt oss for destinasjon. Vi avventer og ser om det blir stampesjø i mot når vi runder hjørnet av de Frisiske øyer og kysten går sydover. Vi har sett oss ut tre altenativer: Terschelling, den Helder eller Ijmuiden. Dette vil ta alt fra 12-24 timer.
 
 
Flott seilas inn i natten.