NORGE!!

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 28 Jun 2008 12:50
Så var vi atter i FEDRELANDET!
Etter 13.500nm og utallige døgn med seilas i alt fra vindstille til sterk kuling (mest av det siste..) er vi nå tilbake i Gamlelandet.
Vi har hatt land i sikte en stund nå, og gleder oss til å kaste anker. Vi har kurs for Lyngør. Regner med å være der ca. kl. 1900. Vi har holdt veldig god fart fra Esbjerg. Det har blåst jevnt 8-11ms nesten hele turen. På slør, og med strømmen langs Danmark i ryggen, har det gått fort unna.
 
På 5 uker har vi seilt 4300nm fra New York. Det er faktisk ikke lett å gjøre det særlig raskere. Smily IV er en skikkelig milsluker.
Kjetil er med oss enda, heldigvis. Det hadde ikke vært mulig å seile så mye med bare oss, ihvertfall ikke uten å bli vesentlig mer slitne.
 
Nå er det jo sommerferie (..) og vi kommer til å bruke noen uker på å aklimatisere oss oppover mot Oslo Fjorden. Det skal bli deilig å bare ta korte strekk og ikke ha det travelt for å komme frem.
Vi tar sikte på å komme til Vollen lørdag 12. juli. Mer om det siden. Men om noen vil møte oss og ta den siste natten på svai i Sandspollen hadde det vært hyggelig!
 
Ettersom jeg nå har fått træler i fingrene etter bloggingen et helt år tror jeg ikke det kommer til å være så mye reisebeskrivelser fra nå av. Noe kommer det nok alikevel, og helt sikkert posisjonsoppdateringer. Grunnen til at smily4.no har bare gamle nyheter er foresten at hjernen min er blitt like vassen som resten av kroppen, og jeg har glemt passordet for å logge inn..
 
 
Her er hele mannskapet på akterdekket mens vi passerer utenfor Lillesand nå kl. 1445.
 
Ship O'hoi fra alle oss til alle Dere!
 
Finn A.