Dag 18, Skipstrafikk

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sun 15 Jun 2008 11:58
50.19.16n 02.26.96w
Med lite eller ingen vind er det Yanmar'n som råder. Vi har i ett år drasset med oss diesel fra Vollen. Siden vi bestemte oss for å gå igjennom Den Engelske Kanal var vi i går nødt til å helle det på tanken. Med Autoprop har vi en utolig rekkevidde for motor. Hver liter med diesel gir oss ca. 2nm rekkevidde på lavt turtall.
Vi regner med at vi kommer til Brighton i natt. Skal forsøke å ringe marinaen slik at vi får en plass, og slipper å ligge på ventebryggen og stå tidlig opp for å flytte båten.
Det må innrømmes at det skal bli godt å komme i land nå. Ikke det at vi ikke har det bra ombord, men litt rastløs blir man jo etter 18 dager i en båt.
 
I natt var det ekstremt mye skipstrafikk. Vi sikksakket i mellom skip hele natten igjennom. Det er egentlig ikke så krevende, men nøye utkikk, og riktig planlegging er viktig. De fleste skipene er gjennomgangstrafikk. Det vil si at de går parallelt med oss. Det gjør det lett å forutse hva som skjer. Styrmennene ombord gjør en glimrende jobb, men har ikke helt den samme erfaringen med slikt. Skipper'n instruerte, og satt oppe mye av natten og fulgte med.
 
Tidevannet her i kanalen er formidabelt. Det gjør at tidevannsstrømmene er kraftige. Vi skifter mellom 2,5 knop med- og motstrøm. Plotter'n har innebygget strømkart, og kl. 15 er det igjen tid for medstrøm. Regner da med at vi kommer til å jafse over mesteparten av den gjenværende distansen.
 
Solen skinner, og vi venter spent på å komme i land.
 
Finn A.