Dag 13, utstyr

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 10 Jun 2008 14:17
48.46.89n 21.37.97w
Lite vind enda. Den lille vinden vi har kommer inn litt for mye forfra til at vi får noe fart. Vi Faller av litt, og får på den måten god båtfart, og bedre VMG (fart mot mål). Desverre har vi stort sett hatt motstrøm og. Vi har ligget på en VMG på rundt 5kt. Det er ikke mye, men vi trenger enda noen nm før vi har lyst til å begynne å kjøre motor. Nå er vi ganske langt nord for ideell kurs, men det skyldes vindretningen. Om vi skulle til Irland hadde det vært mer gunstig.
 
I dag er det Linnéa sin bursdag! Hun har gledet seg lenge. Helt siden vi dro hjemmefra har vi regnet med at hennes bursdag ville være på Atlanteren. I dag har det vært pakkeåpning, og senere kommer kake (nybakt i dag) og bursdagssang.
 
I morges våknet jeg av et smell. Genuafallet hadde røket. På med shortsen, ut på dekk og hjelpe Kjetil med å få seilet ned, og så opp igjen med et annet fall. Dette er det eneste som har røket på hele turen. Ingenting har gått i stykker, og alt utstyr ombord fungerer perfekt. Jo foresten, mann overbord markeringen vår rev seg løs i en brytende bølge her om dagen og utløste blinklyset. Det går ikke ann å resette, så jeg må kjøpe nytt led-lys til den. Det tåler jeg vel..
 
Det kan se ut som vi er i kanalen på lørdag. Ikke med denne farten, men vi har håp om bedring!
 
Finn A.