Dag 7, Spinnaker og kroppsvask

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Wed 4 Jun 2008 15:47
41.45.65n 42.53.65w
Strålende vær, og god stemning! 20 grader om natten, og mer om dagen. Vinden har holdt seg veldig stabilt på syd-vest, og vi har nå byttet fra slør til lens med spinnaker. Må jo holde mannskapet på tå hev.. Pleier å beordre seilhåndtering kl. 0400, og rett før de har tenkt å ta pause.. Neida, vi kjører slappt. Spinnakeren står flott på bommen, og vi gjør 7,5kt gjennom vannet. Uheldigvis har vi hatt ca. 1kt motstrøm i hele går og i dag. Alikevel kommer vi oss fort fremover, og vi kunne ikke håpet på særlig bedre tur så langt. Det er nå 1658nm igjen.
 
Ettersom vi nå har vært utpå en uke, og det bare er jeg og Yorgen som vasket oss i golfstrømmen, ble saltvannslangen tredd inn gjennom vinduet til dusjrommet akter. Der fikk alle som ville mulighet til å, av hensyn til bluferdigheten, foreta kroppsvasken. Dette til glede for både den enkelte og oss alle..
 
May-Bente disker opp med den ene snadder-retten etter den andre. Vi spiser godt. Nattevaktene er bare kos i det fine været. Fremdeles ingen måne, men stjerner og delfingenerert morild.
Motoren har ikke vært startet på mange dager. Strøm får vi mer enn nok av fra Duogen. Bortsett fra når det kommer tang, (eller ting, så som et tau..) og snurrer seg fast i den.
Det er fra tid til annet et skip som passerer. Vi ligger i linje mellom Europa og Amerika, så det er naturlig. I går møtte vi en seilbåt som skulle andre veien. Tror han sov for ikke noe svar på VHF.
 
Det er foresten én ting.. Har ikke fått en eneste hilsen på satelitt! Hvorfor kan ingen gå på smily4.no og trykke "send satelitt SMS"? Det hadde jo vært hyggelig å vite at noen fulgte med. Bare husk å skriv kort melding.
 
Morn igjen!
 
Finn A.