Dag 5, I hodet på en fugl

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 2 Jun 2008 16:31
40.17.58n 49.43.42w
Vi har flotte forhold! Siden i går har vi gjort mellom 8-9 kt over grunn hele tiden. Vi har hatt slør, og nå ligger vi på ny kurs og har lens. I følge de opplysninger vi har er vi nå forbi det området det kan være isfjell. Det ville forundre meg stort om det skulle være noen her. Vanntemperaturen varierer mellom 17-19 grader. I natt var det 19 grader i luften. Det er veldig fuktig, men vi har hatt strålende sol helt siden vi dro fra Canada, bortsett fra en regnbyge ved 4 tiden i natt.
Da vi forandret kurs mot Den Engelske Kanal fikk vi vinden inn fra 120 grader akter. Vi har en spretten fyr ombord, Kejtil, og han ville selvfølgelig på dekk og ordne med seil umiddelbart. Nå seiler vi med genua og storseil i le, og kutter fokk i lo på bom. Det blåser 8-9 ms, og vi gjør som nevnt god fart. 1993nm igjen til punktet vårt borti europa et sted.
Straks er vi 1/3 av distansen!
 
Fuglene som har fulgt oss fra Canada er med oss fortsatt. Virket som de slet litt da vi gikk mot vinden i går, men de hold ut, og nå cruiser de sammen med oss. Om natten flyr de rett bak oss og kvitrer fornøyd. Mon tro hva som foregår i hodet på dem..?
 
Amanda så en hval i sted. I natt var delfinene igjen med oss, og lagde spektakulært show med lysende morild. De tar fart fra avstand og setter mot oss i full fart, for å dukke under båten. Stilig!
 
I natt kom det et skip mot oss skrått bakfra. Jeg tracket det, og så at det ville komme veldig nærme. Kalte det opp og fikk en hyggelig sjømann på tråden. Jeg behøvde ikke å være nærvøs sa han, han hadde sett oss, og ville forandre kurs og gå bak oss. Jeg fortalte han at vi også skulle gjennom Den Engelske Kanal. Han mente jeg var "crazy".. Utpå her i en så liten båt! Ja ja, det kan vel virke litt merkelig på en som sitter trygt og godt 5 etasjer over havet og skuer ned på oss.
 
Nå skal jeg på nett og sjekke været. Tror det kan komme mer vind i morgen, og muligens noe dårlig vær. Vi får se.
 
Finn A.