Dag 4, Badevann

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sun 1 Jun 2008 16:18
Nå har vi vært utpå i 4 dager. Vi hadde ikke vind i går. Måtte bruke motoren i 24t. Ettersom vi var inne i 2kt medstrøm kjørte vi på svært lavt turtall, og brukte ikke mye diesel. Utpå kvelden kom vinden tilbake, og siden i går kveld har vi holdt fin fart på skarp slør på styrbord halser. Det blåser 8-9ms, og vi gjør ca. 6,5kt. Når vi kommer litt lenger kan vi falle mer av og gjøre større fart. Personlig er jeg villig til å ofre farten en stund enda slik at vi ikke setter mer nordlig kurs før vi er sikre på å være syd for isfjellene.

I går var vi midt i Golfstrømmen. Det var 21 grader i vannet. Uten vind, og med litt slapp motorkjøring fant jeg ut at det ville være deilig med et bad i det fine været. Av med motoren, og uti med meg. Det var deilig! Godt og varmt vann, klart som i tropene. Litt svømming rundt uten å holde i båten. En liten øvelse i psykisk avslapping det.. 4700 meter dypt, og hundrevis av nautiske mil fra nærmeste land. Kult! Yorgen hoppet også i det, men de andre mente de var rene nok..

Vi har følge av to sjøfugl av en art som ingen av oss ombord er i stand til å identifisere. De har fulgt oss siden vi hadde land i sikte. De flyr rundt oss og fanger fisk om dagen, og om natten ligger de rett bak oss og kvitrer. Kanskje de har planer om å emigrere til Storbritania? Hyggelig med litt liv er det uansett. Vi har ikke sett delfiner på et par dager, og bare et par skip.

I går kveld hadde vi en ordentlig visestund ombord. Alle satt inne og sang og spilte. Vi har jo to musikere med oss, og begge har med gitar. I tillegg har Yorgen med rytmeinstrumenter, og didgeridoo, et Australsk instrument, med munnstykker til alle.
Før vi dro fra Yarmoth Googlet vi masse sanger og lastet ned tekster og gitar grep. Stemningsfult og morsomt!

Finn A.