Dag 1

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 29 May 2008 15:07
42.56.91n 63.34.80w
Yo everybody!
Vi la ut kl. 1400 Canadisk Atlantic time i går. Dvs. kl. 1900 norsk sommertid. Nå etter 22 timer har vi gjort unna 132nm.
Til og begynne med gjorde vi bra fart, og vi hadde medstrøm. Tidevannet var på vei et eller annet sted langs kysten av Nova Scotia, og vi skulle åpenbart samme veien. Fint for oss.
Nå blåser det 10ms, og vi gjør i overkant av 8kt på slør.
 
Før vi dro var det endel aktivitet. Vi skulle sette på storseilet igjen, fylle vann og diesel, og ventet på en del til den ene varmeren.
For å få diesel måtte vi flytte båten til fiskehavnen. Det var heldigvis en Canadisk motorbåt som hadde bestilt 600l. Hadde det ikke vært for han ville de ikke giddet å komme for en slik klattfyllling som vi trengte.
Vann var selvfølgelig ikke på den bryggen, men på bryggen ved siden av den vi hadde ligget på.
 
Den lille varmeren, som varmer opp akterkabinen og badet bak, ville ikke starte. Jeg har hatt den ut flere ganger og renset brennkammeret. Nå ville den ikke lenger og jeg fikk bestilt nytt brennkammer fra importøren. Tilfeldigvis var det en lokal forhandler som kunne få det tilsendt, og vi ventet til de kom kjørende ned på bryggen med delen. Etter å ha skrudd det sammen ville den fremdeles ikke starte, og jeg har konkludert med at det er glødepluggen som er gåen. Nå er det ikke krise ettersom vi har den store varmeren som varmer opp resten av båten. Jeg har med en reservevarmer til den store, og også et brennkammer til denne. Den store og den lille går ikke om hverandre, men glødepluggen er den samme. Regner med at jeg tar pluggen fra reserven og får igang varmeren bak.
 
Det er ikke lenger tegn til hverken vår eller sommer. I vannet er det 5 grader, og det var det i luften også i natt. Nå er det 12 grader ute, og deilige 22 inne.
 
Anders har bursdag i dag! Her henger det ballonger og flagg overalt. Det lukter kake, og masse presenter ligger rundt omkring. Anders koser seg med nye leker. Yorgen sitter ute og passer på og spiller gitar, og jeg sitter ved kartbordet med kontorarbeid.
 
Vi har vært heldige med mannskapet. Så langt fungerer vi veldig godt sammen. Kjetil passer barn, har skole, er ivrig med seilhåndtering, og lar skipperen sove så lenge han vil. En takk til Mamma'n hans som har produsert denne fremtoningen!
 
Nå skal jeg sjekke e-post og legge opp dette. Været får vi ikke gjort noe med, men det er vel like greit å vite hva vi har i vente også.
 
Finn A.