Yarmoth

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Wed 28 May 2008 03:57
Vi ligger enda i Yarmoth. Denne byen kan (med masse velvilje..) kalles sjarmerende. Om byen ikke er stort mer enn en forvokst fiskelandsby, er folket her desto hyggeligere. Det er utrolig hvor mange mennesker vi har snakket med, og som har kommet ned til båten for å snakke med oss.
 
Vi har hatt endel ting å gjøre de siste dagene. Vi har bunkret opp båten, bestilt nye deler til den ene varmeren, fikset storseilet, og fått byttet den amerikanske gassflasken.
 
Vi gikk først opp til en butikk her oppe som selger utstyr til fiskeflåten, og fiskerne. Godt utvalg om man er ute etter grove galvaniserte deler, og motordeler til svære motorer. Vi kjøpte noen hansker som fiskerne bruker slik at vi ikke skal fryse på puselankene utpå der. På spørsmål om de viste om noen som kunne fikse på seilet vårt var det ikke så lett. Det var et firma ca. 45min unna med bil, som kunne hjelpe oss, men vi var ikke særlig lystne på den turen. En dame, som også pratet livlig med oss, i en annen butikk sendte oss til en sydame som driver mest med skreddersøm. Hun tok utfordringen med et smil, og ba oss hente seilet. Kjetil og jeg fikk det av, og May-Bente og jeg bar det opp. Systuen var liten, og stappfull av ting og tang. Det virket ikke det minste avskrekkende på Linda at vi kom drassende med seil nok til å fylle alle kvadratmeterne, både tak vegger og gulv, i hele butikken hennes.
Litt ommøblering av symaskinen, og min kone og meg med håndtering av seilet, og hun var igang. Nå har vi lappet litt på seilet med kalæsjestoff..
 
 
Mye seil i liten sustue.
 
 
Snakk om sporty dame! Og ikke nok med det.. Seilmakerpriser var det ikke snakk om. Latterlig billig var det faktisk.
 
Da vi kom ned igjen til båten med seilet fant vi ut at det kanskje var på tide å snakke med de som eier bryggen vi ligger ved. Vi gikk opp på kunstgalleriet som ligger her nede (ikke fordi jeg har noen som helst planer om å bli kulturell, men fordi navnet til stedet står på skiltet på bryggen her), og snakket med de som satt der. de viste ikke noe om bryggen, men vill gjerne hjelpe oss med alt mulig annet. Ringte rundt for å finne diesel for oss, og fant ut hvor bussen til Yorgen ville komme.
Det satt også en annen dame der. Hun er en av kunstnerne som stiller ut i galleriet. Hun lurte på om vi trengte transport til butikken eller noe annet. vi takket for tilbudet, men sa vi ville komme tilbake til henne i dag. det gjorde jeg, og hun kom ned til båten. Jeg tenkte bare å be henne å kjøre meg til en bensinstasjon for å kjøpe noen kanner med diesel, men hun fant ut at det var bedre om jeg kjørte henne og samboeren hjem og tok bilen. Snakk om tillit! Hun la igjen mobiltelefonen slik at jeg skulle kunne ringe lokalt billig. Til og med lommeboka lå igjen i hanskerommet.. Jeg kjørte May-Bente og barna på kjøpesenter, og deretter dro de på kino og så Indiana Jones.
Jeg fikk kjøpt alt jeg trengte, og mer til. Veldig greit med bil.
 
 
Her har vi Michelle foran maleriet hun holder på med for tiden. Kjempeflink!
 
Nå sitter vi og blir kjent med Yorgen, og snakker litt om morgendagen. Regner med at vi stikker utpå, og blir der i en tre ukers tid.
Om elektronikken er på min side vil jeg nok komme med noen betraktninger underveis.
Følg med!
 
Finn A.