New York

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 13 May 2008 03:40
40.47.25n 73.59.11w
Etter 31 timer kom vi frem til innseilingen til New York. Turen gikk greit til tross for masse trafikk om natten ut fra Delaware Bay. Lite vind, så vi motorseilte for å rekke frem før det ble mørkt.
Fantastisk følelse å seile inn til New York!
 
 
Her er vi på vei inn under broen som markerer innseilingen til New York Harbor. Høy stemning!
 
Det blåste etterhvert ganske bra, så vi heiste seil og koste oss innover på en frisk slør.
 
 
Her passerer Thea og vi Frihetsstatuen.
 
 
Dette gjør man ikke så ofte. Fantastisk utsikt mot sydenden av Manhattan. Hudson River rett frem, og East River til styrbord.
 
 
Her er vi enda nærmere, og der hvor det er litt tomt i mellom skyskraperne har det en gang vært noen riktig store. Amanda tar bilder.
 
 
Vel fremme ble det litt Sjampis mot tørsten..
Vi gikk opp Hudson til 79th street og fant oss vær vår bøye. Her er det flere knop på logg'en når vi ligger i ro. Enorm strøm i elven.
 
I dag startet dagen med drittvær. Pøsregn og masse vind. Vi ventet til det værste hadde gitt seg, og så tok vi Dinghy'n inn til marinaen her og sjekket inn. Billig. Bare 180 dollar for én uke. Gratis vaskemaskin er det her og.
Marinaen ligger inntil en liten park, og det er bare en kort spasertur opp til Upper West Side. Vi gikk en laang tur i dag. Fikk gått innom mange spennende butikker, og steder.
 
 
Vi har seilt til Times Square (brukte selvfølgelig bena den siste biten..)!
 
 
Amanda på 5th Avenue med Empire State Building i bakgrunnen.
 
 
Her har Anders funnet Darth Wader bygget i Lego. Han er skikkelig opptatt av både Lego og Star Wars, så dette var spennende.
 
 
Pianoet som var i filmen "Big" med Tom Hanks. Det er i den store lekebutikken F.A.O. Schwarts som vi gikk innom på vei hjem.
 
Nå er det kveld, og vi er slitne i bena etter en lang dag. I morgen skal det bli litt varmere. I dag har det vært ca. 12 grader. Huff, og så med shorts da..
 
 
Finn A.