Varmt og kalt

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 14 Apr 2008 01:08
Bortsett fra det ene døgnet med temperaturer under normalen da vi kom til West Palm Beach, har vi hatt temperaturer over 25, og stort sett rundt 30 grader siden vi kom over til Karibien i desember. Nå begynner vi å lengte litt etter for oss mer behagelige temperaturer.. I går var vi på busstur til et kjøpesenter, og det var rekordvarmt her for årstiden. Men nå er det bedring i sikte! I dag har det bare vært rundt 22 grader, og i natt skal det helt ned i 5-10 grader! Det passer oss egentlig ganske bra. Vi er etterhvert blitt lei av å svette hele tiden. Om det er litt kjøligere kan man jo temperere seg selv med klær. Det skal vare noen dager, og så skal temperaturen stige opp mot vanlige høyder igjen.
Værsystemet som gjør dette bringer også med seg endel vind fra gal retning. Som det ser ut nå kommer vi ikke til å dra utpå igjen før mot helgen igjen. Synd for vi har lyst til å besøke flere steder oppover.
 
Uansett koser vi oss her. Vi er en liten attraksjon her vi ligger og flagger for konge og fedreland (som vi har gjort natt og dag siden vi dro fra Norge). Folk stopper og prater, og vi har hatt besøk av flere ombord. Det er flere som kommer og forteller at de har vært i Norge som US-Marines på NATO øvelser.
En annen som stakk innom var en eldre amerikaner som fortalte at han hadde seil rundt i Europa i flere år. Han hadde også vært i Norge, og blitt kastet ut (!!) i januar og bedt om å gi seg norskehavet i vold ettersom han hadde vært for lenge i landet. Jeg husker den historien fra avisene. Han ligger nå her med båten sin.
 
I dag har vi gått over broen til den andre siden og vært på et Science and History museum. Det var moro for oss alle sammen.
 
 
På vei over broen.
 
 
Her hører vi på lyden av hval, manatee og delfiner.
 
 
Linnéa foran en modell av en manatee med kalv. Dette er et spesielt sjøpattedyr som lever i elver og sumper her i Florida. De er utrydningstruet, og det er skilt over alt om at man skal være forsiktig når man kjører båt. Som de viser på modellen er det veldig vanlig at de har merker etter propeller på kroppen.
 
 
Her er Anders foran et dinosaur skjellett. Han er foresten iført cowboy utstyr som Pappa plukket opp på Gun and Knife Show i går. Amerikanerne er gærne når det gjelder våpen. Det var en hel messe full av skytevåpen man kunne kjøpe. Alt fra små håndveskemodeller til automatvåpen på stativ. Men heldigvis er det jo slik at det bare er fornuftige, sindige mennesker som bevæpner seg her borte..
 
 
Her sitter vi utenfor museet med Landings i bakgrunnen. Masten bak Amandas hode er Smily IV.
 
 
Og her ser vi fra "torget" på Landings over mot den andre siden.
 
Da vi var og spiste middag på fredag ble jeg kjent med en som driver som personlig trener på Golds Gym et par kvartaler herfra. Jeg fikk en ukes gratis trening, og har benyttet meg av det. Har også syklet endel rundt i området. Det er flott her. Skal se om jeg får tatt noen bilder av omgivelsene.
 
Finn A.