I Marina!

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Sat 8 Mar 2008 17:34
I går seilte vi totalt 115nm. Vi startet kl. 0400 fra Samana, og seilte rundt den lange landtungen som danner bukten hvor Samana ligger. Klokken ble 0900 før vi var på høyde med utgangspunktet på den andre siden. Vi er etterhvert vant med hvor mye det blåser her, så det var ingen overaskelse at det gikk unna. Tidlig på dagen kom det noen skikkelige byger, og da kom vinden opp i 19ms i kastene. Vi har funnet ut at en fin seilføring er med to spridde forseil. Vi hadde kutter, og genua på hver sin bom, og ett rev i storseilet. Vinden kom rett bakfra, og vi flesket avgårde.
Vi kom frem til Ocean World Marina kl. 1900. Heldigvis er vi nå så langt vest at det er akkurat når det blir mørkt. Det var skikkelig store bølger som kom inn fra Atlanteren. Disse brøt voldsomt i den trange leden inn mot marinaen. Jeg forsøkte å kalle opp marinaen på VHF, men fikk ikke svar. Heldigvis var det en amerikaner som lå i marinaen som svarte, og han og en annen var svært behjelpelig med å lose oss inn. De hjalp oss med å fortøye innerst på en brygge i betong. Bortsett fra en natt på Martinique er dette den første gangen siden 20 desember vi ligger til brygge. Strøm kan vi ikke bruke, ettersom de bare har den latterlige amerikanske 110V standarden. Skitt au, vi har klart oss uten i flere måneder. Vann har de derimot.
Marinaen er ny, og svært flott. Det betyr selvfølgelig også at det er svært dyrt..
På området her er det en marin park, med show hvor de har delfiner, sel og hai. Barna er nå sammen med Kristin der inne, og vi vasker klær og sitter på internet.
 
Etter litt rådslaging ser det ut som vi blir enda en natt, før vi setter kursen ut i havet mot Turks and Caicos.
 
Finn A.