Ferskvannsdusj

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 6 Mar 2008 20:41
I dag har vi hatt en skikkelig fin dag! Vi sto opp litt tidlig, og kl. 0930 var vi klare på bryggen inne på land. Her ventet Philipe på oss, og vi stappet ni nordmenn og 2 lokale helter inn i en liten 8 seters Nissan og kjørte i retning av den mye omtalte fossen.
 
 
Intimtransport.
 
Etter en kjøretur på 35 min kom vi frem til et buskas oppe i en dal. Her ventet en masse lokale lettere henslengt inne ved tregrensen. Massevis av små hester sto parkert rundt omkring med saler av forskjellige farger og fasonger.
 
 
Barna og damene kastet seg i salene, og avgårde bar det.
 
 
Som de eneste med vett i hue (bortsett fra hestepasserne) brukte Truls og jeg bena. Hester lukter vondt, og vi trengte mosjonen. Hundrevis av turer med hester hver dag gjør at det er et godt og tykt lag med bæsj på stien. Mine sandaler som var nyinnkjøpte på Gran Canaria fungert også utmerket til vandring på dette underlaget.
 
Etter ca. 30 min kom vi frem.
 
 
Utrolig flott sted!
 
Vi kastet oss i det, etter å ha fortrengt bluferdigheten ved omkledning i et plankeskur med alle guidene plassert utenfor.
 
 
 
Masse vann!
 
 
Her er Amanda og Marthe innunder fossen. Kjempekult! Skikkelig høytrykksdusj å svømme inn!
 
 
 
Utsikten fra innunder fossen og utover.
 
 
Alle var med!
 
 
 
Like nedenfor var det "plaskebasseng" for de minste.
 
 
Denne kjekkassen hoppet fra stor høyde ned i kulpen. Så ikke særlig smart ut..
 
 
Vel tilbake til "basen" var det tid for inntak av lokale retter. Litt skeptiske var vi, men det smakte OK, og jeg ble mett.
 
Nå er vi tilbake i Samana. Vi har sjekket ut. Det var litt av en opplevelse. Blodig fornærmet ble de over at de måtte gjøre jobben sin. Men det som imponerte oss var effektiviteten som ble oppvist ved skriving med en ordentlig antikvarisk skrivemaskin! Denne var definitivt ikke i salg lenger da jeg var gutt, og hadde nok heller ikke fulgt vedlikeholdsprogrammet foreskrevet av produsenten. Den skranglet og knatret i voldsomt tempo med en 150kg neger bak spakene. Ikke et feilslag (bortsett fra stavefeil i navnene våre). Nå får vi lov til å dra. Vi har planlagt å dra kl. 0400 i natt for å seile de 110nm til Puerto Plata. Regner da med å komme frem før det blir mørkt.
 
Mer siden..
 
Finn A.