Puerto Rico

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 28 Feb 2008 03:24
18.20.20n 65.37.38w
I dag sto vi opp når vi våknet (jeg pleier normalt ikke gjøre det før), ettersom vi ikke skulle så langt. Vi hadde regnet ut at det var ca. 40nm til den første havnen på Puerto Rico. Opprinnelig hadde vi tenkt oss til en øde bukt vi kunne ligge på svai, men siden Thea hadde gått til innkjøp av splitter nye papirkart fant de ut at de skulle lese litt bakpå. Der sto det noen utmerkede beskrivelser, blandt annet av prosedyrer for toll. Her er det slik at man må melde fra uansett når man forflytter seg. De tar vist heller ikke lett på de som synder mot disse reglene. Ca. halvveis forandret vi derfor kurs mot en by som ligger nord på østkysten av øya.
Ca. 6 timer etter avgang kom vi frem. Ankeret ble sluppet utenfor en Yacht Klubb på en øy like utenfor byen.
Truls og jeg tok dinghy'n og kjørte inn i håp om å rekke tollen før den stengte. Kl. 1640 var vi fremme ved en staselig bygning ved kaien.
 
I forværelset ble vi møtt av en bevepnet Toll-Babe som sjekket at ikke vi også var bevepnet (hadde hun vist meg sin, skulle jeg vist henne min..), og slapp oss inn i det aller helligste. Vel inne åpenbarte det seg en myndig, bistert utseende dame med like stor gunn'er som skjønnheten utenfor. Min første tanke var "Gud hjelpe oss, den var stor, håper hun ikke har PMS..". Det skulle vise seg at vår medfødte norske viking-sjarme gjorde underverker med eventuelle voldelige tilbøyeligheter latent i Ms. Officer of Homeland Security. Hun viste seg å være i strålende humør, og godtok tilogmed å jobbe 1/2 time overtid for å få sjekket oss inn, og gitt oss våre cruising permits.
Nå er vi i besittelse av tillatelse til å cruise i USA sine farvann ubegrenset i 1 år! Fantastisk. Og alt dette for usle 37$ og noen velvalgte komplimenter..
Du store min hvor feil jeg tidligere har tatt med hensyn til tolleres psykotiske trekk.
 
Finn A.