Union Island

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Thu 10 Jan 2008 03:01

12.35.72n 61.24.73w
En liten svipptur i dag har ført oss til naboøya, Union Island. Her blir vi kanskje et par dager. De har jo WiFi i bukten..

På Tobago Cays koste vi oss fælt. Det er et skikkelig stykke sydlandsk miljø. Korallrev og hvite sandstrender. Nordmenn og fest var det vist og..

 
Palmer helt ned i strandkanten er ikke å forakte. Legg merke til Anders som fikk oppfylt drømmen sin om å klatre i en palme som henger ut over stranden.
 
 
Masteklatring har gitt god trening i apestreker.
 
 
Det er faktisk ganske morsomt å kunne stikke opp i en palme og hente seg en kokosnøtt og drikke fra den. Utrolig mye melk i én nøtt! Vi har plukket mange, og både drukket og spist kokosmasse. Det smaker mye bedre ferskt enn i strø hjemme!
 
 
Her er gutta på tur inn i skogen på øya. De har det kjempefint sammen!
 
 
Dette er fra grillfesten vi norske hadde her om dagen. Vellykket var det, med masse snadder grillet på norsk trekull..
 
 
 
En glad gjeng.
 
Etterpå var det fyring med medbragt norsk bjerkeved. Stemning i Karibien med lukten av de tusen hytte-hjem og vedfyring.
 
 
Og stemning med gitar og sang utpå kvelden.
 
I går var det en liten tur med dinghy'n (som vi langturseilere kaller jolla..) ut på revene for å snorkle. Vi gikk i land på øya ved siden av der Jack Sparrow fant all rom'en i Pirates Of the Caribbean. Amanda tok seg en tur nedover for å finne ut om det var noe annet interessant der.
 
 
 
På vei til nye eventyr. Vi byttelånte litt mannskap så her er Marte med Amanda på akterdekket av Smily IV.
 
Da vi kom til Union Island i dag trodde vi at vi så et vrak ute på revet. Det viste seg å være en bar som en driftig (!!) rastafari har murt opp der ute. Ikke nok med det, men har har også fjernet alt skrammelet som lå omkring slik at det er mulig å komme dit med dinghy'n.
Utrolig sjarmerende sted ute i de grønne bølgene.
 
 
Sjekk det stedet!
 
 
Her har vi funnet oss vel til rette med en rom-punch og fruit-punch til de mindreårige.
 
 
Derimot er det helt naturlig at guttungen henter øl til sin far.. Anders viser stolt frem øl'en han nettopp har vært og kjøpt.
 
 
 
Dette er et stort hull. Det er hevet over enhver tvil at det ikke har vært involvert plagsomme offentlige etater under konstruksjonen av Happy Island. Ingen bygningskontroll, arbeidstilsyn, mattilsyn eller andre har fortalt noen at store åpne hull ikke skal forekomme ved inngangen til restauranter. Rastafarien oppbevarer her maten. I dette tilfellet hummer. Hullet måler ca. 1,5 x 2 m og er 1,8m dypt. Her bestemte en fransk charterbåt turist seg for å ta en tur oppi. Han gikk rett frem uten å se seg for, og vips la han dypt nede i spiskammerset.
Da han kom opp med hjelp av sine landsmenn, rant blodet i strie strømmer fra to dype kutt. Men fortvil ikke..! Den norske båten Tu Can Tango med Rune og Tore ombord har mønstret på en Italiensk/fransk/kenyansk ung mann fullbefaren i legeyrket. Ikke lenge etter det dramatiske badet i matfatet (som foresten tok knekken på en uskyldig hummer) ble det konstatert at her måtte det iverksettes tiltak for å få lappet stakkaren sammen. Dinghy ble sendt til båten, sysaker og anestesi ble bragt til øya, og midlertidig operasjonssal ble etablert inne i lokalet. Lyssetting ble ivaretatt av et par franskmenn med lommelykt, og pasienten ble puttet i en stol med en drink i hånden, og en lege ved foten. Marnex brukte lang tid på å sette bedøvelse og rense sårene før han ville sy det sammen.
 
 
Marnex med sprøyten med bedøvelse.
 
Når han var fornøyd lagde han noen nydelige sting på de skadede områder.
 
 
Primitive forhold, men tillitsvekkende medisinsk ekspertise i dyp konsentrasjon.
 
 
Jo flere kokker...
 
Pasienten var, tross uhellet, heldig med det som skjedde. På en knøttliten bar-øy i karibien finnes ikke bare en lege med lang erfaring i å sy sammen folk, men det er også tilgjengelig alt nødvendig utstyr i en kvalitet garantert av norske helsemyndigheter. Han ble båret ut av sine skipskamerater ikke bare lappet sammen, men med smertestillende i massevis, og bredspektret antibiotika nok til å ta knekken på det meste.
 
God langtur-planlegging av Tu Can Tango, og faktisk også samtlige andre norske båter tilstede!!
 
 
 
Finn A.