Stjerneglans på Mustique

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Wed 2 Jan 2008 16:33
Nyttårsaften på Mustique er gøy!
Etter å ha tilbragt noen kvelder på Basil's var det på tide med noe annet. Thea og Smily slo kreftene sammen og lagde i stand nyttårsparty. Vi kjøpte hummer fra en lokal fisker/dykker, og gikk på nettet etter gode oppskrifter.
Linnéa bakte to kaker, og hummerne ble kokt i den største gryten. Det tok litt tid siden det bare var plass til to om gangen. Bordet ble dekket, og vi hadde en kjempemiddag i Thea. Fortreffelig! Vi fant ut at vi likte denne "karibiske kalkunen" svært godt.
 
Etter middag var det tid for en tur på by'n. Nå er det jo ikke noen by på Mustique, så alternativene ble diskutert. Som nevnt var Basil's ikke førstevalg. Der var det helt fult av sånne som oss. Dvs. langturseilere og andre farende fanter. En litt for stor andel av italienere og andre i leiebåt gjorde ikke lysten større til å være der.
 
Vi hadde fått nyss om et party på et sted som heter The Cotton House. En lokal variant av kolektivtransport ble rekvirert, dvs. vi ble stappet bak på et lasteplan på en liten pick-up sammen med flere andre. Godt ikke biltilsynet var på vakt denne kvelden. Turen gikk over haugen, og ned til et flott parkområde med strand. Biletter hadde vi ikke. For de med lomma full av hundredollarsedler (ja, amerikanske..) ville dette vært en smal sak å ordne opp i. De to søte svært velkledde damene i den første porten sendte en sikkerhetsvakt inn for å høre om 4 voksne og 5 barn uten bilett kunne få komme inn. Etter noen minutter kom han tilbake med beskjed om at det kunne vi. Deretter gikk vi de 50 meterne bort til neste sjekkpunkt. Der sto nok en nydelig dame med beskjed om at de hundrevis av dollarne kunne deponeres hos henne. Plastkort er kjekt, og Amex virker, så vips sto vi der med adgang til området. Sin vane tro, noe annet ville vært utenkelig, var Smily's skipper iført shorts. Damen forklarte høflig at her måtte det iverksettes garderobeskifte før de muskuløse herrene litt lenger frem ville gi oss et "stig på mine herrskaper, ha en hyggelig kveld" grynt, og slippe oss inn. Nå var det bare den ene representanten for den norske delegasjonen som ikke var behørig antrukket. En nydelig dame med noen flere års ansiennitet kom på eget initiativ og smilt søtt til meg og den noe yngre damen i forteltet. Tillatelse til å tre inn i det aller helligste ble innvilget til tross for manglende benklær. Som den naturligste ting i verden vandret vi inn på området.
Da vi kom ca. kl. 2230 var det lite folk der. Men så strømmet det på. I løpet av kort tid kom det en en strøm av mennesker som minnet om utsikten på den røde løperen foran Oscar utdelingen. Kanskje ikke så rart ettersom det var de samme menneskene som frekventerer slike begivenheter som kom i strie strømmer mot oss. Her er det på tide å slutte å late som man ikke er imponert over det vi befant oss midt oppe i. Dette var over all forventning. Nå er ikke jeg særlig vel bevandret i internasjonale celebriteter, men her var det ikke mulig å gå glipp av at dette var spesielt.
Elegant antrukkede folk i alle aldre, det virker som barnevakt er uaktuelt for flere enn norske langturseilere, danset og "minglet" over det store flotte området. Vi kastet oss med liv og lyst ut i det, og inntok dansegulvet med store og små. "Se å fløtt deg, din gamle rocke-nisse.." Mick Jagger stavret rundt på dansegulvet, og vi koste oss. Elisabeth Hurley var sammen med Hugh Grant (mon tro om episoden er glemt..), og Amy Winehouse så ut som hun hadde dyppet seg i svartmaling, mulig det har noe med et forsøk på "Rehab" å gjøre.. Bra ikke de tykke lagene med svart sminke smittet av på stas-antrekket min da Amy og jeg knuffet i barkøen.
 
I tropene regner det ofte. Også på nyttårsaften. Festglade mennesker trenger seg sammen under tak. Truls og jeg står plutselig i en liten klynge med Jennifer Anniston og Mick Jagger. ER DET MULIG!! De yngste barna ligger henslengt på de deilige sofaene som The Mystique Company har vært så vennlig å sette frem, mens internasjonale kjendiser ser lengselsfult etter et sted å slenge seg nedpå. Folk jeg har sett på TV og på Film siden jeg var barn smiler til meg og jeg til dem.
 
Ved midnatt var det et kjempemessig fyrverkeri. Jeg tror jammen de tente på alt på en gang. Det braket og freste, og rakettene eksploderte på nattehimmelen. Etterpå var det mer dans, og den langbente skjønne Skipperfruen fra Thea klappet og klemte på gamle rockere og unge festløver. Hvorfor ville Amy ikke heller klemme på meg..? På den annen side, tynne, små, svartmalte folk som drikker vodka rett fra flasken i baren er kanskje ikke de vi helst vil omgås.
 
Da barna hadde sovet en stund i sofaen var det dessverre på tide å dra hjem. Med tungt hjerte forlot vi det som vi nok aldrig kommer til å oppleve igjen. Å feste med kjendisene er en opplevelse som vi nok ikke kommer til å glemme så lett. Dette var gøy, og ikke noe annet. Ingen ble mast på, ingen ble utidig fotografert (kanskje med unntak av noen glimrende shots av Mick'ern på dansegulvet..) og alle, både vi og "de", så ut til å slappe av og ha det gøy.
 
Etter å ha lagt barna ble det en liten tur på Basil's. Der var alle fra de sikkert hundre båtene som lå i bukten, og antageligvis alle innbyggerne av Mustique med etnisk tilhørighet. Og så Hugh Grant da, igjen..
 
Finn A.