Dag 16

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Tue 11 Dec 2007 15:52
15.23.33n 53.50.62w
Hurra! Nå har vi hatt vår første natt uten en eneste byge! I natt var det stjerneklart, og det blåste slik at vi holdt god fart. Det har vært 10-14ms det siste døgnet. Bølgene har variert endel. Noen ganger er det relativt lite bølger, og andre ganger husker det godt og båten skjærer mer ut. I går på dagtid hadde vi mye seil, og vi gjorde en veldig fin fart. I natt feiget vi ut litt, og holdt fin fart, men av hensyn til rormannens komfort hadde vi mindre seil slik at det ikke skulle være så slitsomt å passe på. Sent i går kveld var det en bølge som bestemte seg for å komme ombord. Plutselig kom det enorme mengder vann inn gjennom alle vinduer som var åpne. I akterkabinen var det både vinduer og luken i taket. Der fosset det inn på May-Bente og Anders som lå og sov. Jeg sto på badet foran, og fikk en ordentlig skyllebøtte over meg. Det var en bølge som brøt akkurat på hekken. Vi har en høy båt, og senter cocpit, men alikevel ble det skikkelig vått. Det var ikke spesielt høy sjø, og det blåste ikke mer enn liten kuling. Shit happens.
Det er nå bare 400nm igjen. Med den farten vi regner med å holde vil det si at vi vil være fremme natt til fredag. Vi får se om det blir slik.
I går hadde vi en følge av en gjeng med hvaler. Vet ikke hvilke for vi har ikke noen bok på slikt. Så mange biffer innenfor skuddhold, og alt vi har å plaffe de ned med er et gammelt luftgevær. Synd det er så vanskelig å agne en krill på et 25 kg Delta anker. Det hadde gjort vei i vellinga det! Kanskje vi til og med kunne fått drahjelp mot St. Lucia. Hadde jeg bare fornyet medlemsskapet mitt i Småkvalfangarlaget.. Lurer på om den engelske majoriteten i ARC hadde synes vi var flinke om vi hadde kommet frem med en hvalskrott på dekk og en biff surrende på grillen..
Det er kanskje best å la de være. De surfer rundt i bølgene, lettere avslappet. Ikke som delfinene som er mer lekne. Men så veier de noen tonn mer.
 
I går gjorde vi en forbedring. Vi forkortet den ene spinnakerbommen slik at den passer akkurat til genuaen. Nå er den så fin så, der den peker rett ut fra masten med en nydelig utført skjøt på midten.
 
I dag våknet jeg til lukten av ferskt brød, og kakebaking. Det er noen ombord som har bursdag. Det er pyntet med ballonger og tegninger. Vi gleder oss til ettermiddagskaffen.
 
Nå er det ikke lenger tvil, vi lengter etter å komme frem. Ikke det at vi har det så fælt her, men forventningene stiger etterhvert som vi kommer nærmere. Vi vet at andre har hatt betydelig tøffere tur enn oss. Alikevel skal det bli deilig med sand mellom tærne.
 
Finn A.