Natten er min

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Wed 28 Nov 2007 02:36
25.42.75n 21.29.66w
Sitter her i natten og slapper av. Har kommet halvveis i "I hodet på en Seiler" av Ragnar Kvam. Flott bok som får en til å drømme seg ut på havet..
 
Tidligere i dag satte vi genuaen ut i lo på spribommen (den som ikke er forkortet..). Etter det har vi seilt med storseilet ut på babord, genuaen til styrbord, og kutter fokka har stått støtt til babord. Nærmere fullrigger kommer vi ikke. I kveldingen kom det litt vind. Da det passerte 12ms rullet vi inn litt på genuaen, og gjorde opp til 10kt i maksvinden som var på 14ms. Det var gøy.
Nå har det løyet endel, og akkurat nå blåser det bare 6ms.
 
I vannet er det fremdeles 22 grader. Det har det stort sett vært siden vi forlot Portugal for flere måneder siden. Lufttemperaturen ligger nå på natten på 21 grader. Det er behagelig.
tidligere i dag var det overskyet i perioder, men også perioder med sol. Nå er det stjerneklart og et flott måneskinn. Det er ikke særlig mørkt. Bare før månen kommer opp er det stappmørkt. I kveld var det da en fantastisk stjernehimmel.
 
Vi har kursen for et punkt som ligger litt syd for rett linje mot St. Lucia. Det vil si, vi har bedt Georg Autopilot om å styre med vinden inn 40 grader aktenfor tvers. Ettersom vinden varierer mellom 35-75 grader gir det oss en kurs som stort sett går litt syd for track. Vi har fått beskjed om at det er sjans for lite vind lenger frem, så vi kommer nok til å endre kurs litt i morgen.
 
I dag ble fiskeutstyret prøvd for første gang. Vi har montert snella direkte på pushpiten. Det er en kraftig snelle for havfiske. På den har vi sene som tåler 70kg, og en sluk på størrelse med en liten makrell. Det nappet skikkelig en gang i dag, og etter det ble Linnéa stående og kjenne på snøret i lang tid for å se om det kom noe mer.
 
Vi har hatt noe kontakt med andre norske båter på Iridium SMS. Vi kan sende SMS mellom satelitt telefonene. Vi er ikke innenfor VHF rekkevidde av noen av de andre norske, men vi hører fra tid til annen noen prate sammen på kanal 77 som er den kanalen som ARC bruker.
 
Vi har i dag sett noen få båter, men akkurat nå ser jeg ingen, hverken når jeg stikker hodet opp, eller på radaren.
 
I morgen er det atter en dag, og når min vakt er ferdig kl. 0300 går jeg til sengs med en forventning om at i morgen skal vi forsøke oss på andre seil, og få tiden til å gå med skole, seiling, fisking, spising, fiksing og masse annet spennende..!
 
Finn A.