Skrivekløe

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 26 Nov 2007 20:27
26.31.20n 18.31.19w
Måtte bare pirke litt på PC'en igjen..
Har fått beskjed om at jeg har glemt å oppdatere posisjon på blog'en.
 
Vi satt så fredelig inne, alle sammen, og spiste oksestek med kryddersaus og bakte poteter. Bare Georg (autopiloten) var ute og jobbet. Plutselig begynte seilene å slå. Motvillig ble et mannskapsmedlem beordret ut for å investigere. Båten forsøkte glad og fornøyd å seile rett mot vinden. Det lyktes ikke. Georg kjempet en forgjeves kamp for å svinge tilbake på kurs.
En liten tankeøvelse førte oss raskt på sporet av problemet. Da vi krysset Nordsjøen røyk bolten som holder motoren til autopiloten på plass. En hyggelig danske med eget mekanisk verksted sveiset bolten med beskjed om at den ikke ville ryke igjen. Men jammen hadde den det.
Klok av skade etter å ikke ha tatt med en slik reservebolt som lå igjen hjemme hadde Eirik fått beskjed om å hente den, og bringe den ombord ved ankomst Las Palmas. Snakk om forutseenhet! Noen løse muttere senere, og litt filing i et hull, og Georgs muskler hadde igjen kontakt med styresystemet i Smily IV.
 
Nå seiler vi glade avgårde i 10ms vind. Farten er for øyeblikket grei, og vi håper at det skal fortsette igjennom natten.
Månen kommer snart opp og fortrenger mørket som bare brytes av morilden og stjernene.
 
Finn A.