Las Palmas

Smily IV's Blog
Finn A. Bostad
Mon 12 Nov 2007 10:35
28.07.726n 15.25.582w
Vi dro fra Anfi Del Mar kl. 2330 på lørdag. Kom frem til Las Palmas kl. 0700 morgenen etter. Grunnen til at vi dro på natten var at vi ville unngå de sterke vindene som blåser nedover kysten. Siden det stort sett blåser fra nord-øst dannes det såkalte akselerasjonssoner utenfor kysten i et belte på begge sider av øyene her. Da vi dro var det vindstille på sydkysten. Etter noen timer blåste det 13-14ms rett i mot. Dette var vestentlig sterkere enn vinden ellers i området. Dette er akkurat som det pleier. Marelia, som dro 3 timer etter oss, fikk ikke så sterke vinder. Da vi kom lenger nord ga det seg, og da vi kom frem blåste det bare 3-4ms.
Havneområdet her er enormt. Det ligger masse skip utenfor og venter på å komme inn. Den ytre moloen er 2 km lang. Marinaen har egne moloer litt innenfor.
Vi la oss på resepsjonsbryggen og ventet til kontoret åpnet kl. 0900. Deretter fylte vi diesel, og fant plassen vår på bryggen.
der hvor vi ligger er det stort sett bare ARC båter. Havnen er nå nesten fylt opp av båter som skal seile ARC.
 
Det er ikke så flott her i Marinaen. Bryggene er OK, men det er en gammel havn, og ikke så flotte anlegg rundt. I dag skal vi melde oss inn i Yach Klubben. Man kan få midlertidig medlemskap om man er med i ARC. De har svømmebasseng og diverse.
Det er også en veldig bra båtbutikk her. Der kommer nok jeg til å tilbringe mange timer i dag med å kjøpe inn alt jeg mener vi trenger.
Skal også sjekke inn på ARC kontoret, og avtale sikkerhetsinspeksjon av båten. Etter det jeg kan se på listen over påbudt utstyr er vi klare for det.
 

Finn A. Bostad