Atlantic X-ing: Dag 9, DTF 1.624nm

Aquamante
Vries Peter Pons
Wed 9 Dec 2009 10:00

Dag 9: 9 december 2009, 17:11.7N 33:23.9W, DTF 1.624nm

Lunch: Rauwe ham, rucola, parmegiano, brie, brood  Diner: Lasagna, geitenkaas, pijnboompitten, spinzaie, bechamel, koks room

Vandaag de klok een uur teruggezet naar Universal Time(UT) -1, uiteindelijk gaan we tot de Cariben 4 uur tijdsverschil overbruggen t.o.v. Las Palmas (UT in wintertijd), advies is om dit na ongeveer elke 11 graden westerlengte te doen, zodat de wachten en etenstijden niet in het honderd lopen. Hadden we dus al bij 26 graden westerlengte moeten doen, maar toen hadden we het druk, druk, druk met andere dingen (zie hierboven). Tegelijkertijd realiseer je je de heerlijke vrijheid om niet alleen zelf te bepalen hoe laat je iets wilt doen, nee, je bepaalt hoe laat het is. Hoe laat je dan iets wilt doen, wordt minder relevant.