Atlantic X-ing: Dag 4, DTF 2,163nm

Aquamante
Vries Peter Pons
Fri 4 Dec 2009 10:00

Dag 4: 4 december 2009, 23:11.3N 23:58.7W, DTF 2.163nm    

Lunch: Salade warme geitenkaas, pijnboompitten, honing, spekjes, brood, crackers      

Diner: Spaghetti aubergine, rucola salade met parmegiano

Nog steeds spelen met de gennaker, totdat later op de middag de wind weer te veel toeneemt. Al eerder besloten om de gennaker `s nacht niet te varen, omdat deze niet snel ingehaald kan worden, zeker niet in je eentje en omdat je ‘m minder goed ziet en dus minder in de gaten kan houden. De genua en het kotterzeil daarentegen haal je hydraulisch in met een druk op de knop.  Overigens, nog steeds een heel goed zicht `s nachts, omdat we op 2 december volle maan hebben gehad en het licht te vergelijken is met een zwaar bewolkte dag.