Atlantic X-ing: Dag 6, DTF 1.952nm

Aquamante
Vries Peter Pons
Sun 6 Dec 2009 10:00

Dag 6: 6 december 2009, 20:20.4N 27:26.3W, DTF 1.952nm

Lunch: Gebakken eieren met spek Diner: Tagliatelle zalm, dille, cognac, witte wijn, tomatensalade         

We zijn inmiddels een week onderweg en tot nu toe is het erg relaxed. We hebben ons nog geen moment verveeld. We spelen een spelletje backgammon  terwijl de gennaker haar werk doet. BackgammonDe wachten gaan goed, iedereen zit in het ritme. We genieten enorm van de lunches en diners, Daph maakt er enorm veel werk van. Elke dag drinken we een borrel aan het einde van de dag, da’s goed voor de moraal en de teamspirit en dus puur functioneel! Ook het weer is stukken beter geworden. We hebben zelfs de bimini opgezet, zonder schaduw is het niet meer uit te houden.

Het slapen gaat best goed. De zijhut is eigenlijk de beste plek. De hut van Daph en Vries wordt nauwelijks gebruikt, het geluid van de automatische piloot is niet eens zo hard, maar zo onregelmatig, dat het je uit je slaap houdt. Anders dan bij het draaien van hoofdmotor of generator, daarbij val je gewoon in slaap omdat het geluid monotoon is. Hein belt StanHet blijft het fijnst als we over één boeg varen, helaas gebeurt dat maar weinig. Meestal hebben we een deining van 2 tot 4 meter, waar we voor de wind overheen roetsjen. wat de boot doet rollen.  Hein belt zoon Stan na Sinterklaas om te horen of hij z’n Power Miner heeft gekregen.