Atlantic X-ing: Dag 1, DTF 2.590nm

Aquamante
Vries Peter Pons
Tue 1 Dec 2009 10:00

Dag 1: 1 december 2009, 27:13.5N 17:32.4W, DTF 2.590nm

Lunch: Stokbroodje Tomaat, mayo, komkommer, philedelphia, peper, zout    Diner: Hamburgers, kaas, uien, ketchup, mayo, augurk, komkommersalade

Aan de hamburgers!Daph heeft een heel menu samengesteld voor 21 dagen. Ontbijt zal elke dag hetzelfde zijn, home made yoghurt met vers fruit en cruesli. Brood is namelijk moeilijk aan boord, ook al hebben we ladingen voorgebakken broodjes ingeslagen. De freezer hebben we voor het eerst aangezet en doet het perfect. Ook dat is echter geen optie voor brood want deze zit propvol met hamburgers, entrecôtes, onze vers gevangen tonijn, zalm, diepvries groente (voor het geval dat…..), en verse pasta. In de salon  hebben we netten opgehangen waar al het fruit en verse groente in liggen. Op deze manier blijven ze het langst goed maar of ze de drie weken halen is de vraag. De voorraden lijken genoeg: 30 groene bananen, 40 onrijpe tomaten, 20 mandarijnen, kiwi’s, 5 kilo aardappelen, 5 komkommers, 4 courgettes en aubergines. Sla is een verhaal apart, elke dag wordt deze door de slabrigade gecheckt en gedept met keukenpapier zodat het niet gaat rotten van condens. Tot aan de laatste dag is dit gelukt!

Wind is ONO 4-5, dus westelijke koers niet heel comfortabel, maar volgens ons nog wel de beste keuze op dit moment, kunnen altijd nog naar het zuiden afzakken als de wind dreigt in te kakken.