Atlantic X-ing: Day 19, DTF 97nm

Aquamante
Vries Peter Pons
Sat 19 Dec 2009 10:00

Dag 19: 19 december 2009, 17:09.9N 60:04.8W DTF 97nm

Lunch: Quiche    Diner: Kip Tikki Marsala, rijst, naan, komkommersalade        

Tot 11.30u onze tijd de motor aan, daarna eindelijk weer wat langer zeilen, we houden ze vol tot 21.00u `s avonds. Dan zakt de wind weer in en gaat de motor weer aan. De laatste dagen waren zonder gennaker qua zeilen waardeloos, maar we begrijpen later dat dat bijna iedereen overkomt. De deelnemers van de ARC, die een week eerder vertrok, hadden zonder uitzondering de hele reis goede wind, na ons schijnt er dramatisch weinig wind geweest te zijn tot ver in januari, ongeacht hoe zuidelijk men ook ging om de wind op te zoeken. En een kalm zeetje met het sonore gebrom van de motor draagt wel bij aan een goede nachtrust.

Vandaag ook het laatste uur terug: we zitten met UT-4 op Caribische tijd. Gaat een stuk geleidelijker dan met het vliegtuig, geen jetlag voor ons.