Atlantic X-ing: Day 17, DTF 409nm

Aquamante
Vries Peter Pons
Thu 17 Dec 2009 10:00

Dag 17: 17 december 2009, 17:19.6N 54:38.7W, DTF 409nm

Lunch: Tomaten Crème soep, brood    Diner: Zalmmoot, dille, gebakken aardappelen, tomatensalade

Nauwelijks windkracht 2, Aquamante komt met deze wind op een voordewinds rak niet boven de 4 knopen, de motor gaat aan en zal 36 uur onafgebroken Op naar nog betere tijden?aanblijven. Wat zou de gennaker ons met dit lichte weer nu goed van pas zijn gekomen! Geconcentreerd zeilen om een topprestatie neer te zetten Wel alle tijd om te luieren, backgammon te spelen, powernaps te doen en heel relaxed te borrelen bij een ondergaande zon. We overwegen nog een duik te nemen, het is er warm genoeg voor, de golven zijn klein, alhoewel de zee niet als een spiegel is. Het is ook wel spannend, zo midden op die plas met een diepte van enkele kilometers onder je. De routine wordt besproken: geen zeil op, lange lijn uit met knopen erin, en vooral het zwemtrapje naar beneden. Na ampel beraad wordt het plan toch verworpen, voornamelijk omdat Hein in gewetensnood verkeert: hij heeft Stan beloofd niet midden op de oceaan te gaan zwemmen. Nu zijn we niet meer midden op de oceaan, maar we zijn ook nog niet echt bij de kust, verbreekt hij daarmee nou zijn belofte? Uitgeput van de discussie verschuiven we de beslissing naar morgen.