Atlantic X-ing: Day 15, DTF 763nm

Aquamante
Vries Peter Pons
Tue 15 Dec 2009 10:00

Dag 15: 15 december 2009, 17:23.7N 48:27.6W, DTF 763nm

Lunch: Tonijnsalade, brood, crackers  Diner: Entrecote, pepersausje, gebakken aardappeltjes, groene salade

Vandaag wat minder druk met zeilen, niet in de laatste plaats omdat de wind bijna volledig wegvalt. We motoren zo’n 9 uur naar het westen, omdat daar volgens de gribfiles meer wind zou moeten zijn. Die voorspelling komt uit, rond 20.00u mag de motor weer uit en kunnen we onder zeil aardig vooruit komen met een NO 3-4.

Het aardige van motoren is wel, dat dolfijnen dat veel interessanter vinden dan een zeilboot, en dus hadden we zeker een uur lang een grote groep dolfijnen om onze boot heen dartelen. Geen hoepels of ballen, wel grote sprongen. VIDEO dolfijnen

`s Nachts trekt de wind zelfs aan tot zo’n 6 Bf en wordt het tijd een 2de rif in het grootzeil te zetten en de genua in te rollen voor het kotterzeil. Mede gezien de ervaringen met de gennaker varen we nu wat meer op safe, want vooral deze zeilen moeten heel blijven. Na enkele dagen zeer comfortabel over een boeg varen rollen we nu weer als een bezetene. We besluiten wat laat al het serviesgoed wat beter vast te zetten door er kleding tussen te proppen, maakt veel minder herrie en daardoor lijkt het of je minder heen en weer gaat. In je kooi merk je pas dat dat niet zo is.