Bequa til Union Island

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Mon 17 Jan 2011 19:31

12:36:20N 61:27:00W

 

Vi forlot Port Elisabeth på morgenen og seilte sørover i en fin bris. Passerte Mustique, som er en privat øy. Øya er åpen for småbåter, men grupper over 12 personer får ikke komme på land her.  Bakgrunnen for denne rigide restriksjonen er at øya som opprinnelig bare var befolket med fiskere, ble oppkjøpt av en rik entrepenør, som bygde opp villaer som ble solgt til rike filmstjerner. Her kan du vist møte dem alle, men vi seilte nu bare rett forbi. Neste øy nedover er Canouan. Canouan er en liten øy med flere gode ankerplasser. Hovedhavna heter Charlestown Bay, og her er lange fine strender med godt vatn, men vi seilte forbi denne også og havnet tilslutt i Chatham Bay på Union Island. Chatham er en av de fine ankerplasser. God le bak øya og gode ankerforhold på 4-5 meter. Lite svell og gode snorkle forhold langs berget på nordsia av bukta. Bukta er ganske godt avsjermet fra resten av øya, da det går en meget dårlig vei hit, så det meste henter de lokale med båt. Her er flere restauranter og barer i fjæra, med en trivelig og hjelpsom befolkning. Her er det lite tigging, men de skaffer de du trenger. Her bader vi, har store suppeskilpadder som hele tiden svømmer rundt båten, og det er 20 meter å svømme inn til revet under berget. Masser av fisk. Her er det godt å være.

 

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef +14734197665

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/