Torsdag 2 desember kl 2140 utc

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Thu 2 Dec 2010 22:10
12:54:80N 32:20:11W
Ja! vi jakter på passaten. Nu har vi seilt i nesten 14 dager og jaktet på den gode passatvinden som skulle feie oss over Atlanteren, Når vi startet fra Las Palmas trodde vi at å komme ned på 24 til 22  breddegrad skulle gi oss vinden, men den trakk sørover, og vi med. Nu har vi vært noen døgn på 12 og 13 gradern, men har enda ikke funnet passaten, så nu jakter i vestover. Nu er det bare vest som teller, og passaten får komme til oss.Fiske båten Sun Lady, er gått over til å bli en kosebåt.For noen dager siden ble vi overrfalt av flyvefisk og sågard blekksput lå på dekket. 1 flyvefisk traff plotteren og gikk videre i hodet på Ivar, men han sto han av.Disse ble lunsj dagen etter. Så fortsatte vi å fiske, men hadde snøret ute hele dagen, uten å få noe. Grunnen fikk vi se når snøret ble tatt inn. Wobbberen som vi bruker på denne gullmakrellen var rensket for kroker, og selve wobberen var ille tilbered av fisketenner, så der går noen makreller her ute som har vanskelig for å spise,( vi har en wobber igjen). At wobberen er god på gullmakrell, så vi da vi dro inn snøret. Det var minst 50 fisker som jaktet på den, men uten kroker var det ikke lett å få napp.( prøvde med svenspilk og makkongler, men det ville de ikke ha).At vi er på 12 graden merkes godt ombord, Det e varmt. Når det er dager med lite vind, blir det kolosalt varmt, og i dag har teperaturen vært 37 grader hele dagen, og nu på kvelden ca 30, og vi fikk litt lett regn i sted, for første gang under turen. Fortsatt har vi det bra, humoren er god, og vi spiser fortsatt med kniv og gaffel på porselen med god drikke til.
Rolf og resten av manskapet.