En Lørdagsmorgen midt i atlanteren

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sat 4 Dec 2010 09:10
12:33:81N 35:36:12W
Ja god morgen. Dette er en nydelig morgen .sola er nettopp stått opp og sprer sine lyse stråler over oss. De er så fint at jeg bare måtte skrive noen ord. Ellers har det di siste dagene vært lite vind, så dieselbeholdningen begynner å minke. Men det skulle være muligheter før passaten etterhvert, og da er vi berget. Vi har seilt på en sønnavind frem til i natt. Nu er det vindstille, med et lite trekk fra nord, og passaten skal komme i fra nord, så vi får håpe det er den som slår til nu.Vi har enda ca 1500 mil igjen, men stemningen er på topp og vi regner med å være inne neste lørdag. I natt fikk jeg besøk i senga. Det var en flyvefisk, som hadde sett at ventilen på akterlugaren sto åpen, og kjørte for full maskin inngjennom den og havnet midt mellom beina mine der æ lå å sov. Det var jo mørkt, så først trodde jeg det kom en bøtte vann, inntil jeg i mørket kjente den dærre fisken som lå å sprellet mellom beina mine, og han fikk god fart tilbake til sine egne. Det var jo silderist over hele meg og lakenet, så her var bare å dursje silderista av seg, og legge seg i sengklean som luktet sterkt av fisk, men æ søvnet snart igjen.På denne ferden har vi av og til sett andre båter, men de siste dagene har det ikke vært noen, så det er et stort hav. I går hadde vi gormemiddag, med røket laks, spekeskinke og mye godt til, og jeg tror ikke det blir særlig dårligere i dag heller.
rolf