5-6 dag på havet

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sat 27 Nov 2010 09:49
19:06:60N 24:30:40W
En liten melding fra Fiskebåten Sun Lady. Fiskeutstyr ble kjøpt på Lanzarote, men skipperen skulle spare på den gamle sena som sto på stanga, og det har resultert i at der  er noen fisker som svømmer rundt og har ont for å spise, og krokbeholdningen ombord er sterkt redusert. Men nu har vi 2 igjen, og sterkere sene med vire er montert, og det har resultert i fiskesuppe og grillet fisk ( kjøpte en fin gasgrill som er montert på rekka ), og den blir benyttet. Matstellet er helt perfekt, og med så mange Jenter ombord, lever vi bong. God mat og vi spiser med kniv og gaffel flere ganger daglig, og det blir gjerne noe godt å drikke til også. Vi er enda ikke kommet ned dær smøret smelter, og vi skal dreie vest, for dert er lavtrykk nord i atlanteren, som trykker 2 høgtrykk sørover. med det resultat at vi må enda lengere sør for å komme i tradevinden.. Regner med at vi bør nå den innen onsdag. Så vi seiler nu sørover her utenfor Afrikakysten, og det må vi bare gjøre inntil vi kommer sør for høgtrykken og kan begynne å hente passaten. Ellers er det jo helt utrolig at her sitter vi og seiler sørover uten for Cap Verde, som om det skulle være helt naturlig for oss, og har det helt fantastisk. Av og til på nette kan vi se lysene fra 1 eller 2 båter, så selv om det er mange båter med i regattaen, så er havet stort.
Hilsen Rolf og manskapet