Povoa De Marzim

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Fri 17 Sep 2010 10:39

41:22:30N 08:45:93W

Æ må ha fått dårlige venner, før de siste 2 dager har jeg ikke våkna før klokka nærma seg 11, og det er en naturlig grunn til det.

Byen vi ligger i er en av Porto s feriebyer. 8 km lang sandstrand, med en strandpromedande som ligner Nice. I går sammenlignet jeg moloen her med den på Husøya, men byen har flere sammenligninger mot Husøya. Husøya på Senja kalles på folkemunne for Litle Manhatten på grunn av sin tette bebyggelse. Povoa De Marzim kalles også Litle Manhatten, på grunn av sin skyline (Skysprapere kalte vi det ). Når en kommer i mørket, som jeg gjorde, får du en fantastisk lysorgie etter standbolevarden, med kasinoet i forgrunnen og skyskrapene bak. Dette er en typisk turist og ferie by, som ligner Nice i bybildet, men har Cann sine bløte og gode sandstrender. I midten av denne bebyggelse ligger den gamle byen uberørt, med sin trange gater, butikker og kafeer. Gamle kirker og slott er også godt tatt vare på. Byen gjør også mye for å skape god stemning på disse parkene og aleene som omkranser strandbolevarden, blant annet med levende musikk.

Dette er også ei aktiv fiskerihavn. Fiskeflåten som består av sjarker på 35 til 40 fot, og noen større på rundt 60 fot. De går i skytteltrafikk hele døgnet, så det er en livlig aktivitet her nede i havna.

Nu e det dags for å ta metroen inn til Porto, se seg om, spise god fiskemat ( for det kan dem ), og være turist ei stund.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/