Nazare

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Mon 20 Sep 2010 20:44

39:35:01N 09:04:49W

Nazare en mandag kveld. Æ har nettopp gjort en del av byen, som ligger på ei sandslette, med bare stranda og moloen mot atlanterhavet. Moloen ja! Mer idyllisk plasss er det vanskelig nå finne. Den er godt tilrettelagt som et utfartspunkt, med bobilparkering langs hele. Her kan en godt sitte en kveld med sin kjære i armene og se på solnedgangen, og drømme seg bort. ( helt fantastisk ) Moloen er bygd ar Tretrapoder, det er en Fransk oppfinnelse som ble benyttet i moloen i Dunkirk, for å få den til å stå. Senere ble samme mollostruktur benyttet i Berlevåg, og er den eneste struktur som står der. Nu også her.

Nazare ser ut til å være en blanding av gammelt og nytt, og fremstår som en typisk badeby. Store hvite hus, omkranset av en stor strandpromedade, med fine butikker. cafeer og restauranterr i alle valører. Gatene er slik at det er bare er ei og annen som er så bred at en bil kan kjøre gjennom.  Men fliselagt, rent og pent. Tror ikke det skulle være vanskelig å være her noen dager.

Her er telefonkjosker på gatehjørnene og man kan ringe på noteringsoverføring ( det e vell ikke mange som vet hva det e ).

Rett uttafør stranda foregår det store fiskerier i kveldingen. Masse båter med mye lys, ligger og jakter på fisken, så bare det er et skue.

Her er 2 marinaer,  jeg ligger i den kommunale, som er 2 flytebrygger innimellom masse fiskebåter, men veldig ok. På kaie er der en bar, og den selger alt mellom himmel og jord, og selvfølgelig ferske rundstykker og brød fra kl 0700 om morgenen.

I morgen tidlig kl 0700 starter jeg mot Oeiras eller Lisboa, får se hva det blir til. Det æ 75 mil til Oeiras, får håpe på noe vind, så jeg kommer fram i skikkelig tid. Sitter nu klokken 2241 på dekk og skriver denne bloggen i fin temperatur, med et glass hvitvin og synes livet er herlig.

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/