Oeiras Lisboa til Mohammedia Casablanca

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Thu 14 Oct 2010 22:51

33:42:781N 07:27:110W

Torsdag 14 oktober

Nu e vi i svarte Afrika. I natt kom vi hit til Mohammedia utenfor Casablanca i Marocco etter 2,5 døgns seilas fra Lisboa. Vi bestemte oss for å skippe Madeira på grunn av orkanen Otto, og heller gå lengre sør for å unngå den. Afrika e ikke så svart som vi hadde trodd. Vi har ikke detaljkart over området, men månen viste vei i en stjerneklar natt, og en hyggelig betjening her i havna tok vennlig og hyggelig i mot oss, når vi ropte dem opp på VHFen. Desverre er havna full, og vi ligger på reden rett utenfor bøyene som avgrenser en fantastisk badestrand, på 8 meters sandbunn, men tror det skal være mulig å komme på land senere i dag, hvis noen går ut. Vi er 5 båter som ligger oppankret her og venter på å komme inn.( tyskere, Hollendere og Franske)

Seilasen nedover var stille og fin, men av og til for lite vind. Men en veldig grei tur, og det kan være greit å ligge på reia her, med en bittte,bitte liten havbris, når vi fikk telefon i morges at de var begynt å måke sny i Tromsø.( for i dag blir det hett).

 

Vennlig hilsen

Rolf Mathiassen

Telef 00881622436256

Telef 004741431807

Mail rolf-mat {CHANGE TO AT} online {DOT} no

for å sende meldinger på satelitt telefonen om du har noen kjente hjemme som vil gi en hilsen til dere underveis kan dette gjøres fra http://messaging.iridium.com/