dag 6 på havet

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sat 27 Nov 2010 18:03
18:40:88N 24:52:46W
Ja i dag er det Lørdag, og det har vi feiret med god mat og drikke til. Været er så bra at vi har grillet og alle spiser med kniv og gaffel på porselen. Nu er klokken1728 utc og det er stille ombord. Jeg og Inger har vakt, og vindroret jobber stille og fint, og de andre har seg en fortjent middagslur. De daglige rutiner er nu innarbeidet i oss, og det går veldig fint. Vi får jo et lite avbrekk i rutiner hver gang fisken biter, for det er ganske spennende å trekke dem, inn. Vi har jo ingen klepp ombord, men gutte har konstruert en, av et rør og en Svenskpilk, så nu blir det sikkert lettere å få fangsten ombord. Grillen fungerer utmerket, vi har jo tidligere grillet fisk, men i dag var det svinefileer som havnet der. Nu blei æ avbrutt av fiskestanga som begynte å kvine, og vi mistet 2 fine fisker, men der er nok flere. snøret er satt ut igjen. Frukt og grønnsaker har vi dandert i et nett av fiskegarn som er oppspent i taket i salongen, og det fungerer utmerket. Kålhau og bananer henger i targabøyelen, og de har det også fint der. Bananene begynner etterhvert å bli modne, så det blir vel mye bananspising de første dagene. Av grønnsakene som henger i taket, er det gulrøtter som slagner først, og de er nu oppspiste. ( siste rest gikk i dag ). Vi har jo seilet lenge sørover, men værsituasjoner er noe uvanlig, så værtjenesten jeg abonerer på opplyser at i år er ikke året for å ta en chort cut for tidlig mot St. Lucia, så vi blir nu seilende sørover til vi møter pasaten på onsdag, og da er det ca 2000 mil igjen over. Det betyr at vi har seilt nesten 1/3 del av ruta, og det er bra. Nu blir det kryss helt til vi møter passaten på onsdag.
rolf