Fw: Nyttårsaften på Bequia

SY Sun Lady
Inger og Rolf Mathiassen
Sat 1 Jan 2011 03:01
 
----- Original Message -----
Sent: Friday, December 31, 2010 4:23 PM
Subject: Nyttårsaften på Bequia

13:00:54N 61:14:29W
Vi ligger nu i Port Elisabeth på Bequia. Dette er plassen hvor de fleste skandinavier feiret julaften. Port Elisabeth er egentlig et fergeleie, skjermet innst i ei bukt, med noen butikker og restauranter etter Waterfronten. Krystallklart vann og fine badestrender.. Her ligger vi i le bak fine åser, ikledd palmer og noen hus innimellom, og har ligget her på bøye siden 3dje juledag. 100 meter til restaurant, 200 til selve handlesentrum, og 500 til badestranden, hvis en vil dit. Her er en livlig aktivitet med lokale, som administrerer bøyer, taxi, salg av brød , frukt, vann og diesel, og alle er vennlige å hyggelige. 50 EC dollar for en bøye, med rabbatt for flere dager. Kriminalitet tror jeg det er lite av. Vi ble advart på stranden, mot en fyr som gikk å lusket, men politi har jeg ikke sett, og ingen låser gummibåten eller besinkanna når de forlate båten i dingipieren.
Antrekket er badebukse, men i går kveld var det så kalt at jeg måtte ta på en skjorte.( 27 -29 grader ).
Her skal vi feire nyttår, før vi fortsetter nedover til Union, Curraqao og Grenada.
I går vasket jeg vannlinjen, og det er utrolig hvor mye det har grodd på disse ukene siden vi forlot Las Palmas, men det gikk greit å få av.
I bukta her ligger det nok 100 båter, men jeg tror her er bare 3 eller 4 norske igjen, resten er dratt videre sørover.
Jeg kjøpte 2 store lobstere, som henger i et nett under båten, og det blir middagen vår i kveld, med god hvitvin til, og så skal vi sende opp gamle fallskjermraketter og kose oss ujtover natten, vi ønsker Godt Nytt år til alle våre lesere.
Hilsen Inger og Rolf